Orienteringssucces for OK Øst

Garvede sko i plantagen og nye fødder på den anemonedækkede skovbund

Idræt Den sidste weekend i april blev en succes for orienteringsklubben OK ØST Birkerød. Søndag sejrede klubben i årets første afdeling af klub divisionsturneringen, der løb af stablen i Asserbo Plantage. Modstanderne fra Holbæk, Næstved og Helsingør kunne ikke hamle op med det stærke hold fra OK ØST. Det var en vigtig sejr inden næste afdeling af divisionsturneringen løber af stablen til efteråret.
Dagen inden bød klubben nye løbere i skoven til forårets Find Vej dag, som er et landsdækkende initiativ organiseret af Dansk Orienterings-Forbund.
Rude Skov dannede rammen om OK ØST Birkerøds Find Vej dag. Arrangementet trak som ventet mange børnefamilier til, og over 60 løbere fandt vej i den anemone klædte forårsskov. Medlemmer fra klubben hjalp deltagerne i gang i en sport, hvor selv de mindste kan være med. Efter en tur i skoven var sprint-banen utroligt populær, både bland de mindste og ældste deltagere, som kunne løbe rundt på en omring 400 meter lang bane med kontrolposter. Samtidig var der godt gang i snobrødsbagningen hos bålmester Erik, hvor der blev hygget og talt om begivenhederne i skoven.
På landsplan havde over 2.500 danskere fundet vej til skoven for at deltage i Find vej Dagen.
Det var lidt færre deltagere end sidste år, men en dag der starter med regn, hagl, og lidt sne, så er det svært at få familierne ud i skoven. Vejret klarede dog op, og langt de fleste arrangementer kunne tilbyde tørvejr til deltagerne. Dem der kom ud i skoven kunne til gengæld nyde godt af et gratis arrangement, der både tilbød motion og oplevelser for hele familien.
Find vej Dagen er til for at familien Danmark kan komme ud og prøve at løbe i skoven med kort og kompas i hånden, og lære lidt om orienteringssporten og orienteringsklubben i deres område.
Find vej Dagen blev første gang afholdt i 2011, og har siden vokset sig til et arrangement med over 3.000 deltagere, og i år blev der afholdt et rekordstort antal arrangementer rundt omkring i Danmark med over 40 deltagende orienteringsklubber.
Find vej i Danmark er et landsdækkende projekt støttet af Nordea-Fonden. Over 6.000 faste poster spredt over hele Danmark udgør orienteringsposter, som enhver person kan benytte ved at downloade et kort fra www.findveji.dk og løbe et orienteringsløb.

Publiceret 04 May 2017 15:00