Historisk god indrangering

Skjold Birkerød har succes i ungdomsrækken

Fodbold Skjold Birkerød har ved opstarten af den nye fodbold-sæson (sæsonen går sommer/sommer) fået indrangeret ikke mindre end seks hold i de såkaldte Østrækker. Indrangeringen sker efter en kvalitativ vurdering af DBU og det er i klubbens historie aldrig sket før med så mange hold i det man i senior regi ville kalde 1. eller 2. division, afhængig af Øst 1 eller Øst 2 række.
Af de seks hold er det ene Pige U16 og på drengesiden dækker de fem hold alle årgange fra 12-18 år.
Ved sæsonopstarten 18-20 august sætter holdene så oven i købet en fed streg under deres niveau da 5 af de 6 hold vinder sine kampe medens det sidste hold spiller uafgjort.
Klubben har aldrig haft en så fin rangering i ungdomsrækkerne, og man ikke er bekendt med nogen andre amatørklubber på Sjælland der kan fremvise så mange rangeringshold i en halvsæson. Denne succes er ikke kommet af sig selv men grundlagt i klubbens strategi
“En fodboldkub i udvikling” fra 2015 og vi har arbejdet målrettet med træneruddannelser og hold/træner match igennem organisationen, siger klubbens sekretær Henrik Sloth. Sloth fortsætter:
“At medlemstallet fastholdes på ca 1000 medlemmer understreger at vi ikke har glemt bredden i vores arbejde”, og han henviser til at man f.eks. også har kunnet øget antallet af seniorhold fra 5 til 8 over de sidste to år, og at i kategorien af nye medlemmer allerede har set positiv effekt af Kvinde Landsholdets EM succes og at klubben nu dækker pigehold fra 7 års alderen og opefter. Til sæsonstarten for små piger 7-9 år mødte hele 42 friske piger.
/tsj

Publiceret 29 August 2017 14:00