Frida Hagedorn (t.v) og Ellen K. Larsen får deres sølvmedaljer ved DM stafet

Frida Hagedorn (t.v) og Ellen K. Larsen får deres sølvmedaljer ved DM stafet

En gylden dag for Søllerød OK

Ved DM stafet i lørdags vandt de lokale orienteringsløbere fire guldmedaljer og en enkelt af sølv

Orienteringssucces Orienteringsløberne fra Søllerød havde fart i skoene og styr på retningen, da der lørdag var DM stafet på Fyn. De vandt fire guldmedaljer og en enkelt af sølv. Det var ikke mindst ungdomsløberne, som markerede sig stærkt.
Blandt guldvinderne var de tre drenge i H16 Lukas Becker, Mathias Buchgreitz og Anton Werner Løhndorf. De stiller op i en klasse, hvor konkurrencen er meget hård.
“Det er især imponerende, at Mathias Buchgreitz kunne følge med på anden tur. Han er stadig kun 14 år og derfor mindst et år yngre end de andre. Men han holdt hovedet koldt og leverede et flot løb,” fortæller Kirsten Møller, der er træner og holdleder i Søllerød OK.
Der var også guld til Astrid Maag, Camille Næstoft Juhl og Alberte Kaae-Nielsen i D20-klassen. De to sidstnævnte er også væsentligt yngre end konkurrenterne i klassen. Og så var der en sølvmedalje til Ellen K. Larsen, Selma Schytte Olsen og Frida Hagedorn i klassen for piger på 11-12 år.
“Vi har en stor tilgang af ungdomsløbere i Søllerød OK, og selvom det er en individuel sport, er der et stærkt sammenhold mellem løberne. Jeg tror, at det er forklaringen på, at klubben præsterer så godt til DM stafet,” siger Kirsten Møller
Danmarksmesterskabet blev holdt på Fyn, hvor skovene er berygtet for at have store områder med brændenælder og brombær. Derfor var taktikken så vidt muligt at løbe uden om de grønne områder på kortet. Et kolossalt regnvejr satte også sit præg på løbet. Det gjaldt om ikke at lade sig påvirke af regnen og den stadig tungere skovbund.
Søndag var der danmarksmesterskab på den lange distance omkring Krengerup Gods på Fyn. Her blev guldmedaljerne vekslet til sølvmedaljer for Søllerød OK. Der var sølv til Mathias Buchgreitz i H14, sølv til Anton Løhndorf i H16, sølv til Alberte Kaae-Nielsen i D16, bronze til Rune Østergaard i H20 og guld til Astrid Maag i D20. Dertil skal lægges yderligere tre sølv og en guldmedalje til klubbens voksne orienteringsløbere.
“Jeg kan ikke huske, at Søllerød OK tidligere har fået så mange medaljer ved et danmarksmesterskab. Det var en imponerende præstation, siger Kirsten Møller.

Anton Werner Løhndorf vandt sølv i H16 ved DM på den lange distance

Anton Werner Løhndorf vandt sølv i H16 ved DM på den lange distance

Publiceret 13 September 2017 19:00