Landsholdsspiller Line Røddik besøgte torsdag Skjold Birkerød. Pressefoto

Landsholdsspiller Line Røddik besøgte torsdag Skjold Birkerød. Pressefoto

Fodbold-idol på besøg hos Skjold-piger

70 fodboldglade piger i Skjold Birkerød fik torsdag fint besøg af landsholdsspiller Line Røddik, der stillede op til interview og autografer ved pigernes sommerafslutning

Hvad vil du gøre, hvis du spillede mod Ronaldo? Hvem sover du mest på værelse med på landsholdet? Hvem er din bedste fodboldveninde? Hvor mange jongleringer kan du tage?

Spørgsmålene var mange, da landsholdsspiller Line Røddik stillede op til interview i forbindelse med sommerafslutningen i Skjold Birkerøds pigeafdeling.

En stolt pige møder sit idol. Pressefoto

En stolt pige møder sit idol. Pressefoto

Godt 70 spillere mellem 6-13 år var mødt op under en skyfri himmel til et ikke helt almindeligt sommerstævne før ferien. Landsholdsspiller Line Røddik, der selv spillede i klubben fra barnsben, dukkede nemlig op til inspiration og glæde for pigerne. Det fremgår af en pressemeddelelse fra klubben.

"Jeg har selv rigtig gode minder her fra banerne, så det er dejligt at kunne give lidt tilbage. Så de kan se, at man også som pige og kvinde kan blive professionel og få mange oplevelser med sin sport," siger Line Røddik, der spillere på drengehold i Skjold Birkerød indtil hun som 13-årig rykkede til Skovlunde. Hun har spillet 132 kampe på kvindelandsholdet og været udlandsprofessionel i svenske Tyresö og senest i FC Barcelona.

Der blev delt mange autografer ud. Pressefoto

Der blev delt mange autografer ud. Pressefoto

Mellem fodboldkampene og kagesalget blev sort/gule spilletrøjer og fodboldsstøvler prydet med Lines Røddiks autograf, og der blev taget fotos på stribe sammen med idolet.

"Det at gå til fodbold handler om meget mere end at lære at sparke med vrist og lave glidende tacklinger. Det er vigtigt for os, at pigerne føler sig som en del af et fællesskab på holdet og i klubben, og det er tanken med at lave sådan et arrangement. At fodbolden samler og derigennem kan løfte både den enkelte og holdet uanset om man hedder Line Røddik eller Katrine på 7 år," siger træner for U7-U9-pigerne, Marianne With Bindslev.

Og hvad vil Line Røddik gøre, hvis hun mødte Ronaldo? Lave en tunnel, løbe udenom og score.

adk

Cirka 70 piger var mødt op for at møde deres idol. Pressefoto

Cirka 70 piger var mødt op for at møde deres idol. Pressefoto

Publiceret 29 June 2018 10:30