4000 løbere dyster lørdag 7. juli om VM på DTU Science Park ved Hørsholm. Pressefoto

4000 løbere dyster lørdag 7. juli om VM på DTU Science Park ved Hørsholm. Pressefoto

Løb om VM-guld på DTU Science Park

Det er aldrig for sent at blive verdensmester i orienteringsløb

løb Flere end 4000 løbere fra 45 nationer dyster lørdag 7. juli om VM på DTU Science Park ved Hørsholm. Løbet er kvalifikationen til den spektakulære finale på sprintdistance omkring Christiansborg Slot 8. juli, hvor arrangørerne eksklusivt har fået lov til at bruge området i midten af København. Løbet indleder de officielle verdensmesterskaber i orienteringsløb for veteraner og Orienteringsklubben Øst Birkerøds Michael Sørensen og Rasmus Ødum ventes at blande sig i medaljestriden, når der i den kommende uge løbes i Tisvilde Hegn og Gribskov.

Arrangementet er et skoleeksempel på, at det aldrig er for sent at blive verdensmester eller at dyrke orienteringsløb. Den ældste deltager har rundet 100 år og kan blive verdensmester i aldersklassen for mænd over 100. Blandt mænd i alderen 85-89 år bliver der hård konkurrence mellem 39 deltagere, der skal dyste om VM-titlerne, mens de yngste aldersklasser er for kvinder og mænd mellem 35 og 39.

Det er lokale klubber, Tisvilde Hegn Orienteringsklub, Farum Orienteringsklub, Orienteringsklubben Øst Birkerød og Søllerød Orienteringsklub, der arrangerer mesterskaberne. Man kan læse mere på www.wmoc2018.dk logy

Publiceret 05 July 2018 11:00