Der var masser af medaljer til OK ØST Birkerøds MTBO ryttere til VM i Budapest. Pressefoto

Der var masser af medaljer til OK ØST Birkerøds MTBO ryttere til VM i Budapest. Pressefoto

Medaljeregn over lokale orienterings-ryttere

Guld, sølv og bronze blev høstet igen og igen til VM i Ungarn

Cykling Der var mange medaljer til OK ØST Birkerøds MTBO ryttere ved Masters VM i Budapest i slutningen af juni.

Orienteringsklubben fra Birkerød deltog med ni ryttere i de fire discipliner, og klubben må "erkende" at den daglige træning klubben står for, har givet et overvældende resultat.

Onsdag 27. juni startede stævnet med en massestart i mellemdistancen. Efter et godt løb, blev det til guldmedalje til Niels Duedahl H70 og Kirsten Brunstedt i D70, sølv til Tove Andersen i D60, og Bronze til Birgit Hausner i D65.

Torsdag var det et sprintløb med mange poster i en lille ”byskov” med masser af stier på kryds og tværs. Her blev det til guld til Kirsten Brunstedt, sølv til Tove Andersen og Niels Duedahl, samt bronze til Birgit Hausner og Jes Steen.

Masser af regn

Natten til fredag regnede det kraftigt i og omkring Budapest. Det forvandlede som frygtet skoven til en stor gang mudder og gjorde det i forvejen hårde terræn værre og lidt en gang bingo, om man lige fandt et spor, som kunne køres. Rucheturene nedad stejle bakker gav også nogle knubs, men ingen alvorlige skader.

Det betød naturligt en hård dag på cyklen og noget rengøring efterfølgende, men det var strabadserne værd. Det blev til sølv til Tove Andersen og bronze til Kirsten Brunstedt og Jes Steen. Derefter kom solen igen, og håbet var, at det tørrede op til lørdagens mellemdistance. Men nej, skoven var præget af det nylige regnskyl, og ofte var man i vandhuller, der gik til knæene. Igen gav strabadserne dog medaljer, sølv til Tove Andersen og Niels Duedahl og bronze til Birgit Hausner.

Mountain Bike Orientering (MTBO) er en forholdsvis ny form for orienteringsløb, hvor sporten udøves på mountainbike på skovens stier. Sporten er stadig lille i Danmark, men i mange andre europæiske lande er det et stort hit.

Kapp

Publiceret 05 July 2018 10:00