Stella Winther fra Holte Roklub i sin kajak på Furesøen og med de fire medaljer om halsen, som hun netop har vundet til Nordiske Mesterskaber. Det er første gang hun deltager i NM, og medaljerne giver mod på mere. Pressefoto

Stella Winther fra Holte Roklub i sin kajak på Furesøen og med de fire medaljer om halsen, som hun netop har vundet til Nordiske Mesterskaber. Det er første gang hun deltager i NM, og medaljerne giver mod på mere. Pressefoto

14 år og nordisk mester i kajak

Ved de netop overståede Nordiske Mesterskaber for unge i kajak vandt Holte Roklubs to landsholdsroere Stella Winther og Julie Dürr både guld-, sølv og bronzemedaljer

Stella Winther, der netop er begyndt i 9. klasse på Virum Skole, blev i weekenden nordisk mester i kajak i disciplinen 4x200 meter stafet. Sammen med tre roere fra Maribo, Silkeborg og Vallensbæk var de danske piger suveræne og roede stafetten på 3,01 minutter. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Det er min første guldmedalje til Nordiske Mesterskaber, og jer er rigtig stolt. Jeg vidste, vi havde en chance for at vinde, men det kræver jo at alle fire ror op til deres bedste, og at der ikke er kiks undervejs. Heldigvis klappede alt for os, da det skulle," fortæller Stella Winther, som ror i U16-aldersklassen med piger, der er født i 2002 og 2003.

Sammen med klubkammeraten Julie Dürr roede Stella Winther sig til yderligere to sølvmedaljer i firer-kajak, og en bronzemedalje i toer-kajak over distancer på henholdsvis 200 meter, 500 meter og 2500 meter.

Dansk triumf

De 62 danske ungdomslandholds-roere mellem 14 og 20 år fik ellers ikke den bedste start på NM, som foregik i Kristianssand i det sydlige Norge. Orkanen Johanne betød nemlig, at færgen fra Hirtshals blev aflyst, så de måtte ændre rute, og det betød 12 timers forsinkelse. Alligevel blev det til 49 nordiske mesterskaber til Danmark ud af 58 mulige. Desuden blev det til 42 sølvmedaljer og 19 bronze – og dermed er Danmarks position som Nordens førende inden for ungdomskajak slået fast.

Interessen for kajaksporten er i stor blandt Holte-områdets børn og unge. Klubben modtager løbende forespørgsler på, om der er plads på Kajakskolen, men allerede inden sæsonstart var der fyldt helt op, og pladserne til næste år er også ved at være fyldt op.

adk

Publiceret 20 August 2018 11:28