Sejren blev fejret med maner. Pressefoto

Sejren blev fejret med maner. Pressefoto

Søllerød Gold Diggers hev mesterskabet hjem

Søndag vandt U19-holdet hos Søllerød Gold Diggers Junior Bowl og kan dermed kalde sig danske mestre

Af
Anne Dahl Kristensen

"Følelsen af at have vundet et Danmarksmesterskab kan ikke beskrives. Adrenalinen som pumper igennem hele kampen, bliver erstattet af en enorm glædesrus, når slutfløjtet lyder. Det en følelse, som jeg er beæret over, jeg kan få lov til at opleve især med et hold og en klub, som betyder meget for mig, og føles som familie, uanset om det går godt eller dårligt."

Det er dagen derpå, og med ovenstående ord beskriver Martin Stabel fra Nærum hvordan det føles at være dansk mester i amerikansk fodbold. Martin Stabel er en stor del af den spirende talentmasse på U19-holdet, som er opfostret og plejet hos Søllerød Gold Diggers. Han blev søndag kåret som kampens spiller, da U19-holdet vandt Junior Bowl XXV i en overbevisende sejr på 36-0 over ærkefjenden Copenhagen Towers.

"Vi ramte en dag, hvor drengene havde det helt perfekte spændingsniveau. De var sulte efter sejren. de har lært, hvad det vil sige at tabe, og det har gjort ønsket om at vinde endnu større," fortæller Casper Reinhardt, formand for betyrelsen hos Søllerød Gold Diggers.

Glæden over sejren var stor hos formanden. Og samtidig lidt nostalgisk. Sidst Søllerød Gold Diggers vandt DM var nemlig i 2011, hvor Casper Reinhardt selv var med på holdet som quarterback. Siden er der sket en del, og formanden for klubben ser positivt på fremtiden.

"Med sejren i går er vi megte fortrøstningsfulde omkring fremtiden. Også i forhold til vores eliteniveau. Vi har et ungt hold med unge kræfter, og vi kan fortsat sende talenter til de øverste rækker. Det er meget positivt," lyder det fra Casper Reinhardt.

Publiceret 08 October 2018 12:10