Vindere af unified rækken, Morten Ridder Johansen og Charlotte Poulsen,til højre sammen med manager i Søllerød Golfklub, Torben Just, og hans kone Michelle.

Vindere af unified rækken, Morten Ridder Johansen og Charlotte Poulsen,til højre sammen med manager i Søllerød Golfklub, Torben Just, og hans kone Michelle.

Golf er også for både psykisk og fysisk handicappede

100 deltagere bakkede op om paragolf i Søllerød Golfklub

Af
Mikael Østergaard

GOLF Kan man spille golf, hvis man er autist eller mangler en arm. Det kan man, og søndagens turnering på Søllerøds smukke, efterårsklædte golfbane havde da også til formål at skabe opmærksomhed om mulighederne for at deltage i golfturneringer i paragolf regi.

100 golfspillere fra hele landet deltog i dagens foursome-turnering. 14 hold spillede i unified rækken, det vil sige at en af spillerne har et enten fysisk eller psykisk handicap, og derudover var der yderligere 37 to-mands hold.

Ideen til turneringen opstod i forbindelse med, at Morten Ridder Johansen (psykisk handicap) og Charlotte Poulsen, begge Søllerød Golfklub, blev udtaget til at repræsentere Danmark til Special Olympics World Summergames i Abu Dhabi i marts 2019. Et stævne, der varer to uger og afvikles i den olympiske ånd og efter de olympiske principper. Der forventes op imod 10.000 deltagere/hjælpere/ledere til stævnet, der således bliver årets største idrætsbegivenhed.

Interessen og opbakningen fra både spillere og sponsorer understreger den rummelighed, som golfspillet repræsenterer. Det sjove er jo, at alle - hvad enten man er psykisk eller fysisk handicappet - konkurrerer på lige vilkår, fordi golf har et indbygget handicap-system, som gør, at man kan konkurrere mod hinanden til trods for ulige talent eller træningsniveau.

Turneringen fungerede samtidig som en støtteturnering, idet der er en egenbetaling på 12.000 kr. per deltager til Special Olympics i Abu Dhabi.

Efter 5 timer i frisk luft var der præmieoverrækkelse og frokost i restauranten hos Bettina.

Publiceret 05 November 2018 09:11

SENESTE TV