Eva Sandersen fra Holte er på vej til at forsvare de rød-hvide farver ved VM i taekwondo. Pressefoto

Eva Sandersen fra Holte er på vej til at forsvare de rød-hvide farver ved VM i taekwondo. Pressefoto

Taekwondo-talent fra Holte vil sparke sig til VM-medalje

17-årige Eva Sandersen skal repræsentere de rød-hvide farver ved VM i Taekwondo, der afholdes i Taipei City 15.-18. november

"Eva Sandersen har været den mest vindende taekwondo-kæmper i Europa siden 2013, og er uden tvivl et af vores største danske medaljehåb ved dette års VM," siger Dansk Taekwondo Forbunds Tekniklandstræner, Kytu Dang, med hovedansvaret for de danske VM-deltageres forberedelser i en pressemeddelelse.

Eva Sandersen, der til dagligt træner i Gangnam Virum, er regerende Europamester og deltager i år ved sit sidste store mesterskab som junior, hvor hun vil repræsentere Danmark i hneholdsvis Junior Damer 15-17 år i både Poomsae og i FreeStyle Junior Damer 15-17 år.

I Poomsae skal taekwondo-kæmperne udføre en forudbestemt koreografi indeholdende blandt andet flyvespark, rotationsspark og akrobatik. I FreeStyle laver taekwondo-kæmperne deres egen koreografi – som også indeholder flyvespark, rotationsspark og akrobatik – til et stykke selvvalgt musik.

Eva Sandersen har i høj grad domineret den internationale scene i den spektakulære FreeStyle-kategori, hvor hun har givet sine konkurrenter kamp – eller rettere teknik – til stregen med sin sublime teknik og akrobatik i takt til musik, der går op i en højere enhed, når hun leverer sin taekwondo-kunst på banen.

Eva Sandersen modtog Rudersdal Talentpris 2017 for sine evner inden for taekwondo-sporten.

adk

Om Eva Sandersen

  17 år

  Taekwondo-kæmper i teknik (Poomsae og FreeStyle)

  Dobbelt Europamester (2015 og 2017)

  Verdensmester i Beach Taekwondo (2017)

  VM-sølv (2016)

  VM-bronze (2014)

  Klub: Gangnam Virum

  Går på Nærum Gymnasium

Publiceret 10 November 2018 11:00

SENESTE TV