Eva Sandersen i aktion. Arkivfoto: Dansk Taekwondo Forbund

Eva Sandersen i aktion. Arkivfoto: Dansk Taekwondo Forbund

17-årige Eva vinder VM-medaljer i taekwondo

Stortalentet Eva Sandersen har netop vundet to bronzemedaljer ved VM i Taekwondo i Taiwan. Dermed når den samlede danske høst op på tre medaljer ved mesterskabet

Hun er den mest vindende taekwondo-kæmper i Europa siden 2013, så 17-årige Eva Sandersen var selvsagt et af de største danske medaljehåb ved det netop overståede VM i de tekniske discipliner i 'Poomsae' og 'FreeStyle'. Og den unge dansker stod for presset og sikrede sig et par fornemme bronzemedaljer i aldersgruppen Junior Damer 15-17 år. Det fremgår af en pressemeddelsel.

"To VM-medaljer er jo slet ikke dårligt, så jeg er selvfølgelig mega stolt. Jeg er også samtidig en lille smule skuffet, for jeg føler selv, at jeg har niveauet til at få guld på en god dag. Men alt i alt er jeg rigtig glad," siger Eva Sandersen, som til dagligt slår sine folder i klubben Gangnam Virum.

Giver den altid max gas

I Poomsae udføres en forudbestemt teknisk koreografi, mens taekwondo-kæmperne laver deres egen koreografi til et stykke selvvalgt musik i FreeStyle. Koreografierne indeholder blandt andet flyvespark, rotationsspark og akrobatik, og Eva Sandersen har i høj grad domineret den internationale scene de senere år i den spektakulære FreeStyle-kategori.

"Eva er en pige, der bare giver den max gas altid. At tage to medaljer ved et VM – én i hver disciplin – er jo helt fantastisk. At hun så selv er lidt skuffet over, at hun ikke stryger helt til tops, det siger jo bare noget om hendes vindermentalitet. Men hun kan og skal være rigtig stolt af sig selv," lyder det fra stortalentets træner Bodo Von Münchow.

En lys fremtid

Dette VM var Eva Sandersens sidste store mesterskab som junior. Inden længe hedder det i stedet Dame Senior, men både træner og forbund spår hende en lys fremtid med flere medaljer i voksenrækken, hvis hun holder fokus og fortsætter sin udvikling.

Foreløbigt kan hun dog glæde sig over at have bidraget kraftigt til Danmarks medaljehøst ved VM i 2018, hvor det i alt blev til tre medaljer. Ud over Eva Sandersens medaljer, vandt Charlotte Pedersen fra Herlev bronze i Poomsae for seniorer mellem 31 og 40 år.

Kort om Eva Sandersen

  17 år

  Taekwondo-kæmper i teknik (Poomsae og FreeStyle)

  Dobbelt Europamester (2015 og 2017)

  Verdensmester i Beach Taekwondo (2017)

  VM-sølv (2016)

  VM-bronze (2014)

  Rudersdal Talentpris 2017

  Klub: Gangnam Virum

  Går på Nærum Gymnasium

Publiceret 19 November 2018 11:30

SENESTE TV