Søllerød Svømmeklub klar til DM-finale for hold

I weekenden kæmpede Søllerød Svømmeklubs svømmere om oprykning i den danske svømmeliga. Og de unge svømmere leverede en flot præstation

I weekenden udspillede sig et større drama i Gribskov-hallerne i Helsinge. Her blev det årlige Svømme-DM for hold nemlig afviklet, og det blev en intens affære.

Søllerød Svømmeklub deltog og dystede mod 11 andre østdanske klubber. Kampen gjaldt en plads i hold-finalen, som afvikles i december, og som kan være med til at sikre en oprykning til tredje division.

Søllerød Svømmeklub har kun danske få seniorsvømmere, så det var de unge kræfter, der var kaldt sammen for at forsvare de røde farver. Og de gjorde det godt og sluttede ofte blandt de tre første i de forskellige konkurrencer. Det fremgår af en pressemeddelelse fra klubben.

Tæt løb

Det stod dog hurtig klart, at Hvidovre Svømmeklub var i en klasse for sig, og allerede efter den første af tre afdelinger havde de sat sig sikkert på førstepladsen. Derimod var kampen om andenpladsen tæt. Her lå de lokale rivaler fra Søllerød og Hørsholm svømmeklub meget tæt, men takket være nogle solide præstationer fra Søllerøds landsholdssvømmer, Christoffer H. Anderen, bragte de røde fra Søllerød sig foran.

Hørsholm holdt sig dog godt til hele weekenden, og til sidst skulle det hele afgøres i stævnets sidste løb, 8 x 50 meter fri mix. Et stafetløb for de hurtigste drenge og piger på de to hold. Her steppede Søllerødsvømmerne op, og alle svømmerne svømmede deres hurtigste tider eller tæt derpå på de 50 meter. Dermed snuppede Søllerød andenpladsen, og er klar til den store holdfinale i december.

Hold-DM adskiller sig fra stort set alle andre svømmestævner ved at svømmerne ikke konkurrerer individuelt. I stedet udløser den enkelte svømmers præstation i en given disciplin nogle point og disse point lægges så sammen til en samlet score for holdet. Hver svømmer må kun deltage i et bestemt antal løb, og dermed kan et hold ikke bare lade deres bedste svømmer svømme alle løb. Det giver et særligt sammenhold under stævnet.

"Jeg oplevede, at svømmerne fandt sammen som et hold til det her stævne. De heppede på hinanden og bakkede hinanden rigtig godt op. Det er noget, vi ikke altid har været så gode til, men jeg synes det virkede til, at det her stævne, hvor vi kæmpede som et hold og alles præstationer var vigtige, gjorde en forskel," siger cheftræner Ricardo Blanco i pressemeddelelsen.

Publiceret 21 November 2018 14:00

SENESTE TV