Søllerøds unge svømmere tog en flot sølvmedalje ved weekendens hold-DM. Pressefoto

Søllerøds unge svømmere tog en flot sølvmedalje ved weekendens hold-DM. Pressefoto

DM-sølv til Søllerød

Søllerøds unge svømmere tog en flot sølvmedalje ved weekendens hold-DM, der blev afholdt i Helsinge

Sølv og Søllrerød lyder meget godt sammen, og selvom klubbens unge svømmere nok hellere ville have vundet guld, var de alligevel stolte og glade, da de søndag eftermiddag bukkede hovederne for at få hængt sølvmedaljer om halsen efter et veloverstået DM for hold. Det fremgår af en pressemeddelelse fra klubben.

Forud for den begivenhed var gået tre intense dage i Helsinge Svømmehal, hvor Søllerød kæmpede med syv andre klubber – heriblandt ærkerivalerne (og de gode kammerater) fra Hørsholm – om medaljer og eventuelt en oprykning til næste række i svømmeligaen.

Førstedagen bød på en stribe vellykkede løb fra Søllerødsvømmerne, der svømmede hurtigere eller tæt på deres personlige rekorder og scorede masser af point til det samlede regnskab. I et af de sidste løb, 200 meter medley, var der dog dramatik. I en hidsig slutspurt vred en af Søllerøds piger sin skulder af led på de allersidste meter. Hun kæmpede sig i mål, men var derefter ude i resten af stævnet.

I et Hold-DM er det svømmernes samlede præstationer, der tæller, og at miste en svømmer allerede på førstedagen stækkede holdet betydeligt, alligevel havde Søllerød svømmet sig til en foreløbig andenplads efter suveræne Hvidovre og en fingerspids foran Hørsholm på tredjepladsen.

Andendagen blev en god dag for søllerød. De unge svømmere dominerede dagens lange løb og konsoliderede i løbet af dagen andenpladsen.

Det gjorde de ikke på tredjedagen. Hørsholm har fået tilgang af et par nye, meget dygtige svømmere og de høstede skræmmende mange point i løbet af søndagen, og før de sidste løb var Hørsholm kommet noget tættere på de røde fra Søllerød. Nu gjaldt det 200m ryg. En disciplin, hvor Søllerød står stærkt, men også en disciplin, hvor en diskvalifikation ville være fatal, da Søllerød ikke havde flere svømmere at sætte i vandet i et eventuelt disk-løb. Nervøsiteten var til mærke blandt de to piger, der var blevet sat til at svømme det teknisk krævende løb. Men de holdt. Ingen regelbrud, ingen disk, og herefter kunne Søllerød sætte det hele på plads i mesterskabets sidste disciplin, 8 x 50 meter fri og tage en flot og sikker sølvmedalje.

adk

Publiceret 17 December 2018 09:53