Elever fra Trørødskolen er klar til finalen i Ekstra Bladets skolefodboldturnering. Pressefoto

Elever fra Trørødskolen er klar til finalen i Ekstra Bladets skolefodboldturnering. Pressefoto

Elever fra Trørødskolen klar til finalen i skolefodbold

Stemningen var i top, da Trørødskolen mødte Højdevang i semifinalen på hjemmebane. De lokale elever sikrede sig sejren, og de er nu klar til finalen

I en nervepirrende straffesparkskonkurrence var det Trørødskolens drenge, som trak det længste strå.

Med deres kølige overblik og rolige nerver sikrede Trørødskolen sig en finaleplads i Ekstra Bladets skolefodboldturnering, fremgår det af en pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune.

Finalen bliver holdt i Vejle 25. april, og det er første gang i skolens historie, at et hold er nået så langt.

Midtbanemotoren, Noah Gottschalck fra 9. klasse har tillid til, at drengene også kan gå hele vejen i Vejle.

"Vi kan godt vinde. Vi har et hold, som har kæmpet rigtig godt sammen for at komme så langt. Vi kan godt lide at have bolden og styre kampen. Det er vigtigt, at vi fortsætter de gode takter i Vejle, så det er os, som kommer til at styre kampen, og det ikke bliver på modstanderens præmisser," forklarer han i pressemeddelelsen.

En drengedrøm går i opfyldelse

Hver år deltager Trørødskolen i turneringen, men det er kun de færreste, som får lov til at opleve at komme i finalen.

"Som gammel fodboldspiller, synes jeg, at det er super sejt, hvad drengene har gjort. De får lov til at prøve noget, som mange går og drømmer om, men som aldrig får lov til at prøve. Der er mange landsholdspillere, som aldrig er nået så langt i skoleturneringen, fordi det udover talent kræver, at du har et rigtig godt hold, som hjælper og støtter hinanden," fortæller afdelingsleder på Trørødskolen, Michael Hørdum.

På skolen har det givet en særlig stemning af forventning og glæde, fordi alle følger drengene, uanset om man er fodboldinteresseret eller ej.

Fællesskab og fodbold

Det, der gør holdet unikt, er ifølge holdets træner, Christopher Kaas, netop drengenes evne til at spille sammen og støtte hinanden.

"Drengene er bestemt ikke kommet sovende til sejren særlig ikke mod slutrunderne. I takt med at konkurrencen er blevet hårdere, har drengene kæmpet og givet alt, hvad de har i sig. Det er nogle fremragende gutter både på og uden for banen, og det gør holdet helt unikt og meget homogent," siger Christopher Kaas og tilføjer:

"Som træner har jeg været med til at sætte nogle rammer for, hvordan drengene taler og støtter hinanden, så de er i stand til at performe endnu bedre på banen og have tillid til hinanden, og kunne træde til, når det rigtigt gælder."

Vejen til Vejle

Selvom adgangsbilletten til Vejle Stadion er sikret, så er vejen derover stadig lang. Lige nu krydser både spillere, trænere og medarbejdere fingre for, at der kan nå at blive rejst nok penge til at kunne sende hele skolen af sted til Vejle.

"Vi sidder i øjeblikket tre mand høj og arbejder i døgndrift på at finde penge, så hele skolen kan komme til Vejle og være med til at bakke deres skolehold op i den afgørende og sidste kamp. Så hvis der sidder nogen derude, som gerne vil sponsorere en bus, så er de meget velkomne til at kontakte mig," fortæller Michael Hørdum håbefuldt.

Publiceret 15 April 2019 11:00