Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tidligere borgmester død

Den tidligere konservative borgmester i Birkerød Kommune, Peter Kalko, er død.

Peter Kalko var borgmester i Birkerød fra 1978-1982. Kalko afløste Bent Pedersen fra Venstre som borgmester. Trods en markant stemmefremgang ved kommunalvalget i 1981, lykkedes det ikke Peter Kalko og Det Konservative Folkeparti at genvinde borgmesterposten. Inden Peter Kalko blev borgmester var han formand for skoleudvalget. Efter han forlod byrådet flyttede han sammen med sin hustru til Mårum i Nordsjælland for at realisere drømmen om at drive et stutteri.

Lars Søndergaard-Nielsen, der er konservativ kandidat til kommunalbestyrelsen, arbejdede tæt sammen med Peter Kalko, og han er trist over dødsfaldet: ”Det er sørgeligt at høre, at Kalko ikke er her længere. Jeg husker ham som en stor politisk håndværker, hvor der aldrig var tvivl om hans konservative sindelag. Han var troværdigheden selv, et menneske man ikke kunne undgå at beundre. Peter havde et godt forhold til alle mennesker”.

I sit civile liv arbejdede han i 40 år for virksomheden Nordisk Tegnemaskine Industri, som under besættelsen bl.a. producerede våben til modstandsbevægelsen. Han valgte efter en årrække som administrerende direktør i 1995 at lade sin søn overtage selskabet.

Peter Kalko døde d. 6.juli og blev 82 år. Bisættelsen finder sted torsdag d. 13.juli kl. 13.00 fra Skansekirkegården Kapel i Hillerød.

Publiceret: 11. Juli 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!