Blandt andet med gipsafstøbninger af et vindue ønsker Marie Jagd i udstillingen på Næseslottet at reflektere over mennesker på flugt.
Blandt andet med gipsafstøbninger af et vindue ønsker Marie Jagd i udstillingen på Næseslottet at reflektere over mennesker på flugt.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Udstilling: Fra kolonitid til immigrationskrise

Fredag 16. marts kl. 15-17 holdes fernisering på Næsseslottet over Marie Jagds udstilling 'Asyl'. Med udgangspunkt i et oprindeligt vindue fra Næsseslottet, undersøger Marie Jagd vinduet og dets udsigt både som metafor og konkret bygningselement.

Udstillingen ønsker at reflektere i tråde mellem kolonitiden og immigrations- og klimakrise i dag.

Næsseslottet var i 1984 det første danske asyl under Røde Kors, hvor det i løbet af en nat blev indrettet til for 48 iranske flygtninge efter at have stået tomt og forfaldent i årevis.

Udstillingen viser blandt andet to negative gipsafstøbninger (inder-/yderside) af det oprindelige vindue, som et motiv, der markerer tærsklen mellem ude og inde, det nære og det fjerne.

Marie Jagd er født og opvokset i Holte. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole i 2014, og hendes kunstneriske praksis ligger i et felt mellem kunst, arkitektur og litteratur.

Udstillingen kan også ses lørdag 17. og søndag 18. marts kl. 14-16.

jesl

Publiceret: 13. Marts 2018 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Bøger
Forsiden netop nu