Det fundne fyrværkeri var lovligt. Men mængden oversteg langt det lovlige.
Det fundne fyrværkeri var lovligt. Men mængden oversteg langt det lovlige.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ulovligt fyrværkerilager afsløret

Kæmpe mængder fyrværkeri blev torsdag fjernet fra ejendom i Birkerød

På en landejendom tæt ved Birkerød har Nordsjællands Politi torsdag fundet store mængder fyrværkeri. Ifølge Nordsjællands Politi er det den såkaldte NEM-vægt, der angiver, hvor meget krudt fyrværkeriet indeholder, man måler efter og her sprængte fundet skalaen.

”Vi har opgjort mængden til 353 kg,” fortæller Henriette Døssing, der er pressemedarbejder i Nordsjællands Politi. En privatperson må maksimalt opbevare, hvad der svarer til 5 kg.

Fyrværkeriet blev fjernet torsdag eftermiddag med hjælp fra Hærens ammunitionsrydningstjeneste (EOD), der blev tilkaldt til at løse opgaven. Selv om mngden af fyrværkeri på ejendommen er stor, men der er ikke tale om ulovligt fyrværkeri, så vidt Politiet har kunnet se. Det er mængden og måden det er opbevaret på, der er ulovlig.

”Det ikke ulovligt fyrværkeri. Men det er den store mængde og den måde det har været opbevaret på. Det er strenge grænser for, hvor meget man må opbevare på privatadresser og det skal være opbevaret korrekt,” siger Henriette Døssing.

Fundet af fyrværkeriet har ført til, at en 47-årig mand nu er sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Til sidst kommer Henriette Døssing med en appel til alle, der skal brænde fyrværkeri af hen over nytåret.

”Vi ser salg af ulovligt fyrværkeri i facebook-grupper og på hjemmesider. Derfor opfordrer vi til at man kun køber lovligt fyrværkeri og er forsigtig når man fyrer af,” siger hun.

Publiceret: 29. December 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis