Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Urimeligt at skære i boligstøtten

Mette Abildgaard,
MF Konservative Folkeparti

For nylig kunne man i Jyllands-Posten læse, hvordan en lavindkomstfamilie kan miste en del af deres boligstøtte, hvis familiens børn under 18 år tjener mere end 1.800 kroner om måneden. Det synes jeg, er helt forkert.

Vi skal opfordre unge mennesker til at have et fritidsjob, for det er sundt at få arbejdsmoralen ind under huden i en ung alder. Især i lavindkomstfamilier, hvor mor og far ikke har en tilknytning til arbejdsmarkedet - og der er brug for et opgør med den sociale arv.

Og det gør vi ikke, når en ung, der arbejder i et supermarked i gennemsnit kun må arbejde syv timer om ugen, inden familien bliver trukket i boligstøtten.

I dag bliver mere end 2.000 familier ramt af reglen. Det er alt for mange for vi skal ikke straffe forældrene til de unge, der tager et fritidsjob. Det skal kunne betale sig at arbejde også for unge mennesker.

Det glæder mig, at beskæftigelsesministeren er åben for at se på at ændre denne regel. Det er en fornøjelse, når de unge mennesker vil tage et arbejde og forsørge sig selv, det skal vi støtte og ikke modarbejde.

Beskæftigelsesministeren er åben for at se på at ændre denne regel - det synes jeg, lyder rigtig fornuftigt.

Publiceret: 25. Marts 2017 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere