Arkivfoto

Arkivfoto

Overblik over ugens indbrud: Politiet melder om 15 indbrud

I Holte blev der begået otte indbrud, i Birkerød fem og i Vedbæk og Nærum et enkelt, ifølge Nordsjællands Politi

Af
Mikkel Brøgger Petersen

I denne uge har Nordsjællands Politi fået anmeldelser om 15 indbrud i Rudersdal Kommune. Det viser en gennemgang af ugens døgnrapporter.

Værst gik det ud over Holte, hvor der blev begået otte indbrud. I Birkerød var antallet fem, mens der var et enkelt i Nærum og Vedbæk.

Kajerødvej, Birkerød

Indbruddet fandt sted mellem torsdag kl. 17 og fredag kl. 8.30. Man knuste en rude i en kælderdør, men politiet har ikke overblik over, hvad der er stjålet.

Skovskellet, Holte

Tidsrummet for indbruddet er 7. oktober kl. 9 til fredag 18. oktober kl. 10.30. Politiet har ikke yderligere oplysninger.

Solbakken, Holte

Indbruddet blev begået mellem 12. oktober kl. 11 og fredag 18. oktober kl. 12. En stige blev brugt til at komme op på første sal, hvor man havde opbrudt et vindue. Man stjal smykker.

Søndre Paradisvej, Holte

Tidsrummet for indbruddet var fredag kl. 10.40 til lørdag kl. 12.10. Man kom ind via et vindue til soveværelset. Politiet har ikke yderligere oplysninger om indbruddet.

Frederikslundsvej, Holte

Indbruddet blev begået lørdag kl. 2.20. Først var et badeværelsesvindue uden held forsøgt aflistet, hvorefter man havde knust en rude. Der var dog intet stjålet fra stedet.

Tornevangsvej, Birkerød

Tidsrummet for indbruddet var torsdag kl. 15 til lørdag kl. 17.45. En rude i vinduet til et værelse var knust, og politiet har ikke overblik over, hvad der er stjålet.

Frederikslundsvej, Holte

Indbruddet blev begået mellem tirsdag kl. 12 og fredag kl. 22. En rude i badeværelsesvinduet i stueetagen var listet af, og politiet har ikke overblik over, hvad der er stjålet.

Bøgevej, Birkerød

Mellem fredag kl. 15 og søndag kl. 20.20 blev indbruddet begået. Man var kommet ind og ud via en opbrudt hvoeddør, hvor karmen var knust. Politiet har ikke overblik over, hvad der er stjålet.

Bakkevej, Birkerød

Indbruddet blev begået mellem 12. oktober kl. 9 og søndag 20. oktober kl. 13.14. Man havde fået adgang til stedet via et vindue i badeværelset, som man havde knust. Man stjal smykker.

Ellekrogen, Vedbæk

Indbruddet blev begået søndag kl. 2.57. Et vindue var brudt op, og der er ikke overblik over stjålne genstande.

Vestre Paradisvej, Holte

Tidspunktet for indbruddet var mellem 11. oktober kl. 6 og søndag 20. oktober kl. 2. Indstigning var sket via en terrasse på en altan. Man stjal en taske og en nøglering.

Vejdammen, Holte

Indbruddet fandt sted mellem lørdag kl. 19.30 og søndag kl. 2. Et vindue på en terrasse var opbrudt med et ukendt værktøj. Man stjal kontanter.

Skyttedal, Nærum

Indbruddet blev begået søndag kl. 1. Et vindue var opbrudt med en ukendt genstand. Det blev begået af to-tre mænd, der talte arabisk, og var iført kasketter. De var kørende i en grå, stor og lav BMW ny model.

Storkevænget, Holte

Indbruddet blev begået søndag kl. 00.13. En mand var kommet ind via en have/terrassedør. Signalementet lyder, at han var mørk i huden, iført mørk overdel med hætte samt mørke bukser. En var kørende i en ældre mørk personbil, sedan-model, som var set i nærheden.

Biskop Svanes Vej, Birkerød

Indbruddet blev begået mellem mandag kl. 14 og onsdag kl. 14. Man kom ind igennem knuste ruder i køkkendøren, og man stjal designermøbler.

Sådan forebygger man

De vigtigste tiltag for at holde tyven ude er skalsikring, hvor man forstærker døre, vinduer og låse, så de bedre kan modstå indbrudsforsøg, samt organiseret nabohjælp.

Nabohjælp, hvor naboer hjælper hinanden med at holde øje med mistænkelige personer og aktiviteter i området, kan forebygge op mod hvert femte indbrud, oplyser Bo Trygt.

To ud af tre indbrudstyve har oplevet at blive opdaget af en nysgerrig nabo.

I bl.a. Holland er der lovkrav om indbrudssikring i bygningsreglementet. Fx lyder et krav på, at bl.a. døre og vinduer i nybyggeri skal kunne modstå indbrudsforsøg i mindst tre minutter. Tiltaget har vist sig at have positiv effekt i forhold til at reducere antallet af indbrud.

Indbrudssikrede hjem smitter positivt af på ikke-indbrudssikrede hjem i lokalområdet. Indbruddet flytter altså ikke over til naboen, tværtimod, skriver Bo Trygt i en pressemeddelelse.

Hæleri holder tyvenes forretning i gang. Ved at undlade at købe hælervarer, vil tyvenes forretning blive undergravet, lyder rådet fra Bo Trygt, som er et initiativ fra Trygfonden, Realdania, Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Publiceret 27 October 2019 07:45