Der er mange argumenter mod sammenlægning af skolerne, mener debattørerne. Arkivfoto

Der er mange argumenter mod sammenlægning af skolerne, mener debattørerne. Arkivfoto

Læserbrev: Skolesammenlægning kan påvirke tilflytning af børnefamilier til Bistrup

Anne Sofie Mathiesen, Kirsebærlunden 17, mor til et barn i indskolingen på Bistrupskolen Anne-Line Brink, Morelgangen 15, mor til to børn i indskolingen på Bistrupskolen

Anne-Line Brink, Morelgangen og Anne Sofie Mathiesen, Kirsebærlunden

Vi er to børnefamilier, som er flyttet til Bistrup fra København sidste år. Det var ønsket om mere plads, grønne områder, men også en lokal og god skole i nærområdet, der førte os til Bistrup og Bistrupskolen.

Da vi købte hus, var ingen af os bekendt med planerne om skolesammenlægninger i Rudersdal. Hvis vi havde vidst det, så havde en tilflytning til Bistrup ikke været nær så attraktiv. Og et forslag om at flytte udskolingen fra Bistrupskolen til Toftevangsskolen, ville gøre os yderlige betænkelige.

Ingen af os ønsker flere skift for vores børn end højest nødvendigt, og vi tror, at mange forældre har det ligesom os. Der skal være trygheden ved at kende skolen, de andre elever og lærerne. Skolen skal også ligge i nærområdet, så børnene kan cykle sikkert til og fra skole.

Idéen om at sammenlægge udskolingen og fysisk placere den på fx Toftevangsskolen, mener vi derfor, er en rigtig dårlig idé.At adskille udskolingen og indskolingen, vil helt sikkert give nogle børn mulighed for at få en frisk start, men for mange vil det også være en kilde til utryghed, at skulle skifte matrikel og nye gruppedannelser, hvilket kan føre til et tilbageskridt i deres indlæring.

Man skal heller ikke undervurdere betydningen af en lokal skole i bydelen. Det bringer liv og glæde for både unge som gamle. Derfor er vi meget bekymret for, at potentielle tilflyttere med børn kan finde Bistrup mindre attraktivt.

Afslutningsvist vil vi sige, at vi har mange andre bekymringer vedr. en evt. skolesammenlægning mellem Bistrupskolen og Toftevangsskolen, men vi har valgt at fokusere på ovenstående i dette indlæg.

Publiceret 05 September 2019 08:00