Klar til start er både danskere og svenskere 8. september. Pressefoto

Klar til start er både danskere og svenskere 8. september. Pressefoto

Rulleski DM lukker Kongevejen

Så er der Rulleski DM 8. September på Kongevejen

Sport Det bliver nu 13 år i træk, at Holte Ski på vegne af Danmarks Skiforbund arrangerer de danske mesterskaber på rulleski. De lange distancer bliver afviklet på Hørsholm Kongevej søndag 8. september.

"Med myndighedernes tilladelse vil Hørsholm Kongevej blive lukket for al færdsel og det vil sige biler, cykler og knallerter, søndag 8. september i tidsrummet fra kl. 10.30 til 15.30 mellem Rudegård Stadion og Høsterkøb. Det betyder blandt andet at busrute 354 må omlægges i perioden," skriver Holte Ski i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Gående kan færdes helt ude i siden af vejen. Øvrige gæster til Rude Skov opfordres i nævnte tidsrum til at benytte andre p-pladser end skovens. Udover danmarksmesterskaberne er Kongevejsløbet også indlagt i arrangementet. Kongevejsløbet er igen i år udnævnt til seedningsløb for Vasaloppet, 90 kilometer langrend, som finder sted 1. marts i Sverige. Seedningsløbet betyder, at løbere kan opnå en bedre startposition i Vasaloppet, hvor flere end 15.000 løbere deltager. Netop på grund af seedningen deltager svenske løbere også i stævnet."

Det bliver den lokale sejler Katja Salskov-Iversen, som sender løberne afsted. Katja er tidligere verdensmester, og har vundet OL bronze ved OL i Rio 2016 og det var i bådklassen 49`er FX sammen med Jena Mai Hansen.

Fællesstarten for mesterskabet finder sted klokken 12 ud for Hørsholm Kongevej 51 ved Rudegård Stadion - 200 meter fra Kongevejen i Holte. Løberne skal løbe cirka tre kilometer ud til Høsterkøb og tilbage igen til startområdet. Nogle af løbsklasserne skal kun løbe en enkelt dobbelttur og andre skal løbe syv dobbeltture. Længste distance er 45,2 kilometer.

Selve målfeltet er lagt cirka 400 meter fra stadion på en lille bakketop. Publikum får mest at se på ved de to vendepunkter samt i målområdet.

Detaljer om stævnet kan læses på skiklubbens hjemmeside www.holteski.dk.

Publiceret 06 September 2019 11:45