Du har tjent 500.000 kroner på to år, hvis du har købt hus i Rudersdal. Pressefoto

Du har tjent 500.000 kroner på to år, hvis du har købt hus i Rudersdal. Pressefoto

En halv million på to år til lokale husejere

Husejere i Rudersdal har tjent 500.000 kroner på to år

Bolig Det er ingen hemmelighed, at fast ejendom kan være en god investering. I hvert fald er der områder i Danmark, hvor kvadratmeterprisen på standardhuset på 140 kvadratmeter stiger hurtigere end i andre - for eksempel i Rudersdal.

Nye juli-tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at det i fire kommuner kun har taget to år for en husejer at tjene en halv million kroner på sin bolig. Det er tilfældet i både Rudersdal, Hvidovre, Solrød og Hillerød kommuner. Men den samme værdigevinst er faktisk opnået i hele 38 kommuner, skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

”Det går godt med beskæftigelsen i Danmark, og renten er rekordlav. Det giver mange familier mod på at købe hus, og mange af dem søger i øjeblikket uden for København,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og fortsætter:

”Der har været godt gang i handelsaktiviteten i de seneste år lige nord for København og på Københavns Vestegn. Derfor er det også naturligt, at køberne nu begynder at kigge på huse i kommuner som Rudersdal, Hvidovre, Hillerød og Solrød kommuner, der ligger lidt længere væk fra hovedstaden, men hvor folk stadig kan komme til deres arbejdsplads i København inden for overskuelig tid. Det bidrager til stigende huspriser i netop de områder.”

500.000 kroner rigere

Har man eksempelvis købt et hus i Rudersdal Kommune i juli 2017, vil man altså gennemsnitligt set stå med mere end en halv million kroner i hånden, hvis man har valgt at sælge sit hus igen i løbet af juli 2019. Det samme er tilfældet i de tre øvrige kommuner i toppen af listen, skriver Boligsiden.dk i deres pressemeddelelse.

”Det er selvfølgelig værd at bemærke, at priserne generelt er høje i Rudersdal. Derfor er en værdistigning på over 500.000 kroner lidt mindre exceptionel end i for eksempel Hvidovre. Her er gennemsnitsprisen godt 4.500 kroner lavere per kvadratmeter,” siger Birgit Daetz.

Generelt er det især omkring København, at prisudviklingen går stærkt. Og flere af omegnskommunerne følger stærkt trop i forhold til hastigheden, hvormed priserne udvikler sig.

I Dragør, Tårnby, Gentofte, Rødovre, Fredensborg, Furesø og København kommuner har man på standardhuset kunnet tjene mindst 500.000 kroner i løbet af de seneste tre år, imens samme fortjeneste er opnået i løbet af de seneste fire år i kommuner som eksempelvis Ballerup, Helsingør og Hørsholm.

”Den positive prisudvikling på markedet for villaer og rækkehuse fortsætter, og det har forgyldt husejerne i hele hovedstadsområdet. Men de stigende priser har også spredt sig som ringe i vandet, og derfor har det været en god forretning at købe hus på det meste af Sjælland,” siger Birgit Daetz.

Overordnet set er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på rækkehuse og villaer steget 8,3 procent i Region Hovedstaden og 8,5 procent i Region Sjælland i de seneste to år.

Publiceret 09 September 2019 11:45