Kommunalpolitikere vil have plejehjemskritik frem i lyset

Hvis borgerne har kritik af forholdene på Rudersdal Plejehjem, skal det frem i lyset, mener Poul Bach (S) og Mona Madsen (Lokallisten).

Af
Mikkel Svinth Rødgaard

Whistleblower Efter at have hørt rygter om uhensigtsmæssige hændelser og praksisser på de lokale plejehjem, efterlyser kommunalbestyrelsesmedlemmerne Poul Bach (S) og Mona Madsen nu borgernes kritik, hvis den findes, så de kan tage sagen op i kommunalbestyrelsen.

"Det er vigtigt for mig at slå fast, at det er vores klare overbevisning, at vi har gode plejehjem med dygtige medarbejdere i Rudersdal Kommune. Det er ikke dem, vi kritiserer. Vi ønsker bare mere åbenhed, så HVIS det er tilfældet, at der er borgere, som er bange for at henvende sig med kritik, så vil vi gerne vide det. Og så er de velkomne til at henvende sig til mig eller Mona, så vi kan tage fat i sagen," siger Poul Bach.

Opfordringen til borgerne, i et debatindlæg sendt til flere redaktioner, sker blandt andet på baggrund af nogle samtaler Mona Madsen har haft på en ferierejse med seniorer fra Rudersdal, hvor hun fra dem hørte om kritisable forhold på kommunale plejehjem. Forhold, som hun ikke var stødt på i sit virke som kommunalbestyrelsesmedlem. Det har fået de to lokalpolitikere til at efterlyse eventuel kritik.

"Jeg har personligt ikke kendskab til nogen konkrete hændelser, men når vi nu hører disse rygter, så er det jo sådan, at der ikke går røg af en brand, uden at der er ild i den. Så hvis der er eksempler på kritisable forhold, så vil vi gerne vide det, så vi som kommune kan gøre noget ved det. Hvis der er mere åbenhed, så kan vi sikre os, at vi bliver ved med at have rigtigt gode plejehjem i Rudersdal Kommune, siger Poul Bach.

Gå i dialog med plejcentrene

Borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive (V) og formanden for Social- og Sundhedsudvalget Birgitte Schjerning Povlsen (K) undrer sig over, at Mona Madsen og Poul Bach, som medlemmer af Social- og sundhedsudvalget tager sagen op i pressen, når de kunne rejse sagen i udvalget.

Og:

"Vi vil opfordre til, at man som borger går i dialog med lederne på plejecentrene om de ting, man ser og oplever. Selvfølgelig kan man gå til sine lokalpolitikere – det er udtryk for et levende lokaldemokrati, som vi i Rudersdal hylder og værner om. Men det er centerlederne og medarbejderne, der er tættest på hverdagen, og vi er helt sikre på, at de til enhver tid står klar til tage en snak om at skabe de bedste rammer for deres nærmeste. Kun når vi tager dialogen, også når det er svært, kan vi blive bedre," lyder det i et skriftligt svar fra Jens Ive og Birgitte Schjerning Povlsen.

Publiceret 10 September 2019 11:45