Vedbækgarden åbner Birkerød Kulturnat. Arkivfoto

Vedbækgarden åbner Birkerød Kulturnat. Arkivfoto

Birkerød fester fredag

Bymidten kommer til at summe af musik, fest, underholdning, foredrag, kunst og levende butikker til Birkerød Kulturnat.

Af
Mikkel Svinth Rødgaard

KULTURNAT Det bliver en storartet aften/nat i Birkerød, hvor kulturnattens myriader af tilbud venter de forlystelsessyge.

For eksempel kommer The Beatles næsten!, når The Repeatles spiller koncert fra taget af den tidligere Nordea-filial i Hovedgaden.

Foruden denne store begivenhed spiller hele Hovedgaden igen med på aftenen med levende butikker, torveplads med specielle boder og musik på Majpladsen ved Café Alex, lige fra Vedbæk Garden åbner Birkerød Kulturnat klokken 17 ved Torvepladsen.

Pjerrot kommer selvfølgelig også, og ham kan I opleve trylle og underholde på Majpladsen.

Det' for børn

I skal i det hele taget ikke lade børnene blive hjemme, for de får også en fest:

For eksempel har MantziusLive i år fuld fokus på børn sammen med Mantzius For Børn, og de slutter aftenen af med skøn koncert for alle aldre.

Der sker også en masse andet for børn flere steder i byen, og der i alt 17 aktiviteter for børn i det omfattende program, som man både kan hente fysisk flere steder i Birkerød - blandt andet på bibliotekerne eller online hos arrangørerne: kulturparaplyen.dk.

Masser af musik

Det bliver ikke ved tagkoncerten med The Repeatles og afslutningskoncerten på Mantzius. Der vil i alt være tyve større og mindre koncerter rundt i byen – ikke mindst i kirkerne, Hovedgaden og på biblioteket. Jazzguitar, cello, korstemmer, harmonika og brusende orgel kommer i spil til glæde for publikum, men det er langt fra kun høresansen, som bliver stimuleret.

Der er for eksempel fem åbne kunstnerværksteder, og kunst kan også opleves i Gl. Præstegård og foyer ved biblioteket.

Henrik Gerners Vej mellem kirke og Gl. Præstegårdshaven er et nyt, central sted med mange spændende deltagere, og der er også mange kloge mennesker, som giver spændende foredrag.

Det hele foregår omkring bymidten i Birkerød, så man nemt kan gå fra det ene til det andet og nå at opleve mange forskellige ting. Det meste foregår mellem 17 og 21.

Og det er gratis at deltage!

Kulturnatten er fredag den 13. september 2019 fra kl. 17.

Publiceret 12 September 2019 11:45