Jakob Kjærsgaard - konservativt medlem af Børne- og Skoleudvalget - stemte nej til skolesammenlægninger i formiddags. Det samme gjorde Lokallistens Trine Dybkjær, men flertallet holdt. Pressefoto

Jakob Kjærsgaard - konservativt medlem af Børne- og Skoleudvalget - stemte nej til skolesammenlægninger i formiddags. Det samme gjorde Lokallistens Trine Dybkjær, men flertallet holdt. Pressefoto

Flertallet for skolesammenlægninger holdt

V, S og R stemte for forslaget om skolesammenlægninger. Lokallisten og Konservative stemte imod. Årsagen, ifølge K, er de mange forældreprotester i høringen.

Af
Mikkel Svinth Rødgaard

Flertallet vaklede, men væltede ikke. Et flertal bestående af Venstre, Socialdemokratitet og Det Radikale Venstre i Børne- og Skoleudvalget har her til formiddag stemt for det eksisterende skoleforslag og dermed sendt det videre til det afgørende kommunalbestyrelsesmøde 30. oktober.

Indtil i går aftes var der ellers udsigt til en bred enighed i udvalget, men den overvældende mængde af høringssvar imod skolesammenlægninger har fået Konservative og Lokallisten til at skifte mening - og de stemte altså imod til dagens udvalgsmøde.

“Den her forandring vil påvirke flere end 12.000 menneskers hverdag. Det er den største reform siden sammenlægningen af Søllerød og Birkerød Kommuner, og det er blevet helt tydeligt i høringsperioden, at det slet ikke er tilstrækkeligt gennemarbejdet, og det bygger for et alt for tyndt grundlag. Det giver stor utryghed” siger den konservative gruppeformand, Birgitte Schjerning Povlsen i en pressemeddelelse.

Det konservative medlem af Børne- og Skoleudvalget, Jakob Kjærsgaard, har været meget tæt på processen, og han mener ikke, at der har været en tilstrækkelig vilje til at lytte til borgerne.

“Vi inviterede borgere ind i Skolestrukturudvalget, men sendte et forslag i høring der gik i stik modsatte retning af de anbefalinger som de kom frem til. Vi har modtaget flere hundrede høringssvar, men alligevel er der ikke rettet så meget som et komma i forslaget. Det giver indtryk af en pseudoproces," siger han i samme pressemeddelelse.

Publiceret 09 October 2019 12:53