Borgmester Jens Ive og Jan Severin Sølbæk fra Artha plantede sammen en blodbøg. Pressefoto

Borgmester Jens Ive og Jan Severin Sølbæk fra Artha plantede sammen en blodbøg. Pressefoto

Rejsegilde i Magdalene Parken

Fredag fejrede man rejsegilde i det bæredygtige boligprojekt Magdalene Parken i Vedbæk

Bolig Fredag i sidste uge fejrede man rejsegilde i det nye bæredygtige boligprojekt Magdalene Parken på Thoras Vænge i Vedbæk. I tråd med byggeriets bæredygtige profil og de fire nybarokke og bevaringsværdige bygninger i sin kerne, blev begivenheden markeret med træplantning, forestået af borgmester Jens Ive og Jan Severin Sølbæk fra Artha.

Blandt gæsterne var også arkitekt og Kongelig Bygningsinspektør Poul Schülein som foruden sit engagement i Magdalene Parken er kendt for sin istandsættelse og modernisering af Frederik VIII´s Palæ, Kronprinsparrets private bolig.

“Da jeg blev engageret til denne opgave for nogle år siden, var det for mig, som ofte har kørt ad vejen herude forbi den sekskantede Gammel Holte Kirke, som en åbenbaring at få lov at køre ind mellem de to portnerhuse og finde den skjulte skat, som ligger her," sagde Poul Schülein til rejsegildet.

"Det var et hengemt sted med to store palæer og en stor park,” sagde han videre.

“Kommunen har haft et enestående og tæt samarbejde med bygherre og alle parter omkring Magdalene Parken for at kunne sikre, at byggeriet på alle måder harmonerer med den unikke natur,” sagde borgmester Jens Ive.

Plant et træ

Rejsegildet blev markeret ved, at borgmester Jens Ive og Jan Severin Sølbæk fra Artha, som er financierer projektet, sammen plantede et træ, som med tiden bliver en stor blodbøg.

Magdalene Parken i Vedbæk er et projekt med 63 bæredygtige ejerboliger. Projektet består af fire eksisterende bevaringsværdige bygninger samt nyopførte rækkehuse og lejligheder.

De eksisterende bygninger er opført i nybarokke stil og stod oprindeligt færdig i 1908: Et hovedhus, et anneks samt to portnerboliger. Dertil opføres nye rækkehuse samt lejligheder med respekt og omtanke for område, miljø og kvalitet. Samlet 7.059 m2 boligareal, fordelt på 12 lejligheder i de to palæer, to portnerboliger, syv rækkehuse og 42 nybyggede lejligheder, i alt 63 boliger.

Publiceret 19 October 2019 08:00