1.g klassen med den største indsamling pr. elev foran 'Faddervæggen' i Agoraen på Nærum Gymnasium. Pressefoto

1.g klassen med den største indsamling pr. elev foran 'Faddervæggen' i Agoraen på Nærum Gymnasium. Pressefoto

Elever indsamlede kvart mio. kr. til Kenya-projekt

På Nærum Gymnasium er støtten til Plan en del af uddannelsen

støtte Eleverne på Nærum Gymnasium har gennem nogle år i samarbejde med PlanBørnefonden opbygget deres eget udviklingsprojekt i Afrika, hvor de ikke bare støtter 42 fadderbørn i Kenya, men også bygger skoler, laver biblioteker og skaber trygge rammer for de lokale skolebørn.

På Nærum Gymnasium har hver klasse et fadderbarn, som de på én dag i efteråret indsamler penge til via et samarbejde med PlanBørnefonden.

Fadderbørnene bor i landsbyen Bondo i Kenya og mange af dem er tilknyttet den lokale skole, Nyakongo Secondary School.

Slog indsamlingsrekord

Indsamlingen organiseres af elevernes eget MAC (Make A Change) -udvalg og bakkes op af alle skolens elever. Indsamlingen er desuden omgivet af forskellige aktiviteter som f.eks. besøg fra Afrika, fredagscafé og forløb i undervisningen.

De sidste par år er det indsamlede beløb stille og roligt vokset. Sidste år var det på 246.500 kr., og i år slog det rekord med ikke mindre end 255.000 kroner.

Eleverne samler ind klassevis, og deres bundlinje opgøres pr. elev. I år var det en 1.g klasse, som indsamlede flest penge pr. elev - 9.150 kroner.

Det indsamlede beløb rækker til langt mere end 12 måneder for de 42 fadderbørn i Bondo. Derfor er der hvert år også penge til yderligere projekter som f.eks. til nye klasselokaler i skolen, et bibliotek og toiletter. Et lille stykke Nærum Gymnasium i Kenya.

Medansvar for verden

Projektet er med årene blevet en integreret del af Nærum Gymnasiums undervisning.

"En del af almendannelsen på Nærum Gymnasium er at have udblik og vise forståelse for den globale verden, vi er en del af. Eleverne viser gennem Planfadder, at de har dette udblik og tager medansvar for verden," udtaler rektor Niels Hjølund Pedersen i en pressemeddelelse fra gymnasiet.

”Vi er så glade for den fantastiske donation fra Nærum Gymnasium. Det er noget særligt, at unge gymnasieelever trækker i arbejdstøjet og ønsker at gøre en forskel for børn og unge langt væk fra deres eget liv," lyder de anerkendende ord fra direktør i PlanBørnefonden Gwen Wisti.

jesl

Publiceret 09 November 2019 08:00