Salget handler om erhvervsområdet ved knivfabrikken i Raadvad, der er et af de første industrianlæg, der blev anlagt langs Mølleåen.

Salget handler om erhvervsområdet ved knivfabrikken i Raadvad, der er et af de første industrianlæg, der blev anlagt langs Mølleåen. Foto: Lars Schmidt

Køber: "Vi agter at værne om Raadvad"

Den kommende køber af erhvervsområdet ved knivfabrikken er offentliggjort, men vil endnu ikke udtale sig konkret om sine planer

Af
Frank S. Pedersen

Handel Det københavnske ejendomsinvesteringsfirma SAP9 Group A/S køber den gamle knivfabrik i Raadvad, oplyser statens ejendomsselskab Freja Ejendomme. Freja offentliggjorde for et par uger siden salget uden at nævne køberen med den begrundelse, at udstyknningen af området fra Naturstyrelsens samlede område først skulle falde på plads.

Det er endnu ikke sket. Men alligevel er navnet på køberen nu offentliggjort. De reelle ejere af SAP9 Group A/S er ifølge cvr-registret Thor Nels Andersen og Ulrik Theophil Jørgensen. Selskabets formål er at investere i aktier og ejendomme samt dermed beslægtet virksomhed.

Siger ikke noget

Købet er stadig betinget af udstykningen.

"Jeg forstår, at der er en interesse for os som købere af Raadvad, men det er vigtigt for mig at pointere, at salget er betinget af, at ejendommen udstykkes. Handlen er derfor ikke endelig endnu, og jeg kan derfor kun sige, at vi agter at værne om Raadvad og det helt specielle miljø, der definerer det smukke område," skriver Ulrik Theophil Jørgensen, der er administrerende direktør i SAP9 Group A/S, i et svar til avisen.

Intet klart svar

Det har derfor heller ikke været til at få et klart svar på, hvordan salget stiller kunsthåndværkerne, der lejer sig ind i knivfabrikkens værksteder. Men administrerende direktør Karen Mosbech i Freja Ejendomme er i hvert fald tilfreds.

"Vi er rigtig glade for dette salg til SAP9 Group, Det har været meget vigtigt for os at sikre, at en fremtidig ejer forstår og påskønner det ret unikke miljø, der kendetegner et historisk sted som Raadvad, og at man nærer et ønske om at drive ejendommen videre i samme ånd som i dag", siger hun i en pressemeddelelse.

Hvor længe det tager at få udstykningen på plads er blandt andet op til ekspeditionstiden i kommunerne og Geodatastyrelsen, men proceduren er sat i sving.

Publiceret 21 November 2019 11:45