Unge tog til Ungdommens Folkemøde og hørte blandt andet om EU. Pressefoto

Unge tog til Ungdommens Folkemøde og hørte blandt andet om EU. Pressefoto

Folkemøde forsøger at få flere unge til at stemme

Ungdommens Folkemøde i Valby forsøger at få flere til at stemme til EU-valget næste år

EU-valg Sidst der var EU-valg, gik alt for få unge til stemmeboksene. Men på Ungdommens Folkemøde i Valby forsøgte Europa-Parlamentet at få banket de unges stemmeprocent i vejret. Det skete blandt andet ved hjælp af et dilemmaspil, som unge kunne spille i EuropaTeltet, som Europa-Parlamentets kontor i Danmark havde med på folkemødet.

Ved valget i 2014 stemte 56,3 procent af de stemmeberettigede danskere. Det var især de unge, som ikke valgte at stemme og sætte deres præg på Europas udvikling. Kun 39 procent af de 19 til 21-årige og 44 procent af de 22 til 29-årige valgte at tage et smut forbi stemmeboksen.

"Selvom få vælger at sætte deres kryds, er det vigtigt at stemme. Vores demokrati er under pres, og Europa-Parlamentsvalget har aldrig været vigtigere," siger Anne Mette Vestergaard, chef for Europa-Parlamentets kontor i Danmark og fortsætter:

"Europæisk demokrati er på spil, så hver eneste vælger må tage stilling og bruge sin stemme. Vi stemmer ikke kun på vegne af os selv, men også vores familier og venner."

Der er valg til Europa-Parlamentet i maj 2019.

Kapp

Publiceret 14 September 2018 11:00