Klubben har stifende møde her på Havarthigaarden. Arkivfoto

Klubben har stifende møde her på Havarthigaarden. Arkivfoto

Nummer to Hemingway Club på vej i Rudersdal

Foreningen for voksne mænd har stiftende møde 27. september

Hemingway-klubber breder sig i mange kommuner omkring hovedstaden, også i Rudersdal i 2016. Den har haft en så stor søgning, at man har måttet stoppe for tilgangen med 26 på venteliste, og derfor vil man forsøge at etablere en klub mere under samme 'hat'.

En Hemingway Club er en uformel forening for 'voksne' mænd. Der optages således ikke kvinder, men der er etableret lignende klubber for kvinder under navnet 'Karen Blixen Club'.

Foreningens formål er, at medlemmer kan mødes i et social samvær, udveksle erfaringer og drøfte emner åbent og respektfuldt og samtidig have muligheden for bl.a. at høre afvekslende foredrag fra inspirerende foredragsholdere, skriver initiativtagerne i en pressemeddelelse.

Forfatternavnet Hemingway indikerer ikke, at det er en læseklub - eller man skal på løvejagt, bjergbestigning eller andre farlige aktiviteter. Man skal i stedet høre om oplevelser af lignende karakter eller om andre emner, der sagtens kan ligge langt herfra.

Endvidere arrangeres der besøg til interessante steder i Storkøbenhavn.

"Erfaringerne fra Club 1 viser, at emnevalget kommer vidt omkring for eksempel foredrag om 'at lykkes som senior', eller foredrag af en pensioneret kirurg om hans oplevelser som krigskirurg i Bosnien og Kabul," fortæller formand for den midlertidige styregruppe Leif Vincentsen, Vedbæk, i pressemeddelelsen.

Mødes hver torsdag

Det typiske medlem beskrives som en selvhjulpen og nysgerrig mand, der er gået på pension og som gerne vil etablere et nyt netværk til erstatning for det, han tidligere havde via sit arbejde. Det er ikke noget krav, at man har forladt arbejdsmarkedet, men møderne er placeret midt på dagen.

Den nye Club 2 har planlagt at mødes hver torsdag kl. 12-14 på Havartigården i Holte.

Der er stiftende møde torsdag 27. september kl. 12-14 på Havartigården, Havartivej 6 i Holte. Tilmelding på mail info-rudersdal@hemingwayclub.dk. Mere info på www.hemingwayclub.dk/rudersdal-info/.

jesl

Publiceret 16 September 2018 11:30