Eleverne læser i små grupper på samme læseniveau og med støtte fra en lærer eller pædagog.

Eleverne læser i små grupper på samme læseniveau og med støtte fra en lærer eller pædagog.

Flere kommunale penge til læsning

Én million kroner til styrket læsning og digitale læremidler i Rudersdals skoler

skole For fjerde år i træk skal skolerne i Rudersdal arbejde med differentieret læseundervisning i form af læsemetodikken 'Guided Reading', hvor alle elever bliver udfordret på deres eget niveau, mens de lærer at læse.

Der er afsat 428.000 kroner til læsemetodikken, der er udviklet af Rudersdal Kommune med inspiration fra London University tilbage i 2015.

Eleverne læser i små grupper på samme læseniveau og med støtte fra en lærer eller pædagog. I takt med, at eleverne oplever fremskridt i læsningen, får de mulighed for at rykke fra ét niveau til et andet.

"Skolerne har på ganske kort tid opnået positive resultater med Guided Reading, som styrker læsningen i en tidlig alder og møder eleverne på deres eget niveau. Læsemetodikken har allerede vist gode resultater blandt de mange elever i form af en større læselyst og læseglæde," fortæller Daniel E. Hansen (V), formand for Børne- og Skoleudvalget i en pressemeddelelse.

De øremærkede penge går til indkøb af nye bogtitler til elever på 3. og 4. årgang, og bliver som noget nyt i skoleåret 2019/20 suppleret med læsning på den digitale platform 'Bookbites', der indeholder 12.000 bogtitler til elever i alderen 6 til 16 år.

Bedre forudsætninger

"Vi vil gerne give eleverne de bedste forudsætninger for at udvikle deres læsefærdigheder. Med Bookbites får eleverne adgang til et inspirerende digitalt læseunivers, som appellerer til flere aldersgrupper og er et godt supplement til Guided Reading bøgerne," fortæller Daniel E. Hansen (V).

Det bliver i første omgang ca. 1.400 elever i skolernes 3. og 4. klasser, der i det kommende skoleår får adgang til Bookbites. Abonnementet er foreløbigt gældende for et år.

-vik

Publiceret 30 November 2018 11:30