Titlen og de 100.000 kr. blev overrakt på fiskekutteren M/S Skipper til Klaus Mariager Wagner. Foto: Dan Nielsen

Titlen og de 100.000 kr. blev overrakt på fiskekutteren M/S Skipper til Klaus Mariager Wagner. Foto: Dan Nielsen

Børnenes Lystfisker Akademi kåret til årets forening af Go'on

Foreningen med base i Vedbæk har med prisen fået 100.000 kr. til fisketure til socialt udsatte børn

Det danske benzinselskab Go’on har netop afsluttet deres landsdækkende konkurrence, Årets Forening 2018, hvor de fejrer og honorerer foreninger, som gør det særligt godt. Her løb Børnenes Lystfisker Akademi med base i Vedbæk med titlen som Årets Forening og en kontant belønning på 100.000 kr.

Børnenes Lystfisker Akademi laver ture og sommerlejre for socialt udsatte børn, og som navnet antyder, så er det med udgangspunkt i fiskeri.

Konkurrencen Årets Forening 2018, begyndte med en onlineafstemning, hvor 62.000 stemte på de i alt 376 foreninger, der var blevet indstillet. De 20 foreninger med flest stemmer kom i finalen, og her var der en jury, som afgjorde, at årets vinder er Børnenes Lystfisker Akademi.

Foreningen består af 60 frivillige lystfiskere, som bor spredt i Danmark. De har en fælles interesse om lystfiskeri og natur, og har siden 2014 tilbudt ferier og fisketure til socialt udsatte børn og familier rundt omkring i Danmark.

Stjernedejligt

"Jeg er fuldstændig overvældet over, at vi vandt, det er stjernedejligt at få den store anerkendelse for de tusindvis af timer, som vi frivillige har lagt i foreningen i de seneste fem år. Jeg startede jo bare projektet uden at vide, hvor det ville ende, så det er et kæmpe skulderklap at vinde den her konkurrence," fortæller formand for Børnenes Lystfisker Akademi Klaus Mariager Wagner i en pressemeddelelse fra Go'On.

"Præmien skal gå til endnu flere fiskekutterture og oplevelser for børnene, og så skal pengene også bruges på uddannelse af vores frivillige, der hvert år skal på kursus i førstehjælp, brand- og evakuering, samt uddannelse i konflikthåndtering i forhold til sårbare børn og unge, ” fortsætter foreningens formand.

”Børnenes Lystfisker Akademi er en forening, der hjælper børn og unge fra udsatte familier til gode oplevelser i et trygt fællesskab. Vi mener, at der her er et nærvær mellem barn og voksen, som giver disse børn en succesoplevelse, som de måske i særlig grad har brug for,” lyder det i juryens begrundelse.

Den bestod af Juliane Elander, OL-roer, Thomas Ørting Jørgensen, byrådspolitiker i Tønder, Inga Vind, adm.dir. TV2 Østjylland, samt Hanne Lene Haugaard bestyrelsesmedlem i DGI og Landdistrikternes Fællesråd.

jesl

Publiceret 21 December 2018 11:00