Under det poetiske ydre lurer et dobbeltsyn, der som en signatur giver Holst Henckels værker flertydige og ofte politiske og ildevarslende betydningslag.

Under det poetiske ydre lurer et dobbeltsyn, der som en signatur giver Holst Henckels værker flertydige og ofte politiske og ildevarslende betydningslag. Pressefoto

Ny udstilling: Et gensyn med Paradis på Gl. Holtegaard

I Gensyn med Paradis sætter billedkunstner Peter Holst Henckel idéen om den bedste af alle verdener under lup

Peter Holst Henckels soloudstilling sætter Gl. Holtegaards senbarokke anlæg i et fornyet lys, og billedkunstneren viderefører således kunsthallens bestræbelse på at lade kunsten og stedets særegne og historiske karakter spille sammen på gensidig og frugtbar vis. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Flere af udstillingens værker kommenterer derfor direkte på husets arkitektur og ånd, fx i form af nye vinduer, der giver et anderledes udsyn fra husets centrale havesal. Nogle steder føjer værkerne sig til stedets eksisterende orden, mens de andre steder modsætter sig denne og indstifter deres egen (u)orden.

Holst Henckels univers er æstetisk forførende. Visuelle virkemidler, som vi kender fra blandt andet medie- og reklameverdenen, fastholder vores opmærksomhed. Men under det poetiske ydre lurer et dobbeltsyn, der som en signatur giver Holst Henckels værker flertydige og ofte politiske og ildevarslende betydningslag.

Peter Holst Henckel er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og har udstillet i ind- og udland. Eksempelvis på Brandts, Horsens Kunstmuseum, Kunsten, Heart og Malmø Kunsthal, ligesom hans værker er indkøbt af museer landet over. Holst Henckel har udført en lang række stedsspecifikke udsmykninger i Danmark, bl.a. Skuespilhuset i København, Carlsberg Museum, Københavns Universitet, Forsvarsakademiet samt flere danske skoler og gymnasier. I 2009 modtog han den prestigefulde Eckersberg Medaillen, som hvert år uddeles af Det Kongelige Akademi for Skønne Kunster til kunstnere, som har ydet en indsats af høj kunstnerisk kvalitet.

Udstillingen suppleres af et varieret formidlingsprogram under titlen 'Forestillinger om Paradis'. Programmet byder på en række talks med henholdsvis forfatter Theis Ørntoft, professor i antropologi Nils Bubandt, forlægger og skribent Cecilie Høgsbro Østergaard samt Holst Henckel selv. Hver især udfolder de deres syn på paradisbegrebet og sætter det i et nutidigt lys. Løbende under hele udstillingsperioden vil der yderligere være workshops for børn og voksne i vinter- og påskeferien samt Art og Garden Walks. Læs mere om programmet på Gl. Holtegaards hjemmeside på www.glholtegaard.dk.

Udstillingen er støttet af Oda og Hans Svenningsens Fond, Dansk Tennis Fond, Ernst B. Sund Fonden og Grosserer L. F. Foghts Fond

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst støtter Gl. Holtegaards udstillingsprogram. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur støtter udstillingens formidlingsprogram.

/peb

Hvor og hvornår?

    Hvad: Gensyn med Paradis

    Hvem: Peter Holst Henckel

    Hvor: Gl. Holtegaard, Attemosevej 170

    Hvornår: 1. feb.-22. april, tir.-søn. kl. 12-17, tor. kl. 12-20, mandag lukket.

Publiceret 01 February 2019 11:00