Når ens nærmeste bliver syg, bliver der vendt op og ned på livet, og man risikerer selv at blive syg. Det skal nye kurser til borgere i Rudersdal Kommune dæmme op for. Pressefoto

Når ens nærmeste bliver syg, bliver der vendt op og ned på livet, og man risikerer selv at blive syg. Det skal nye kurser til borgere i Rudersdal Kommune dæmme op for. Pressefoto

Lær at tackle hverdagen som pårørende til en syg

Frivillige i Rudersdal vil tilbyde kurser, der styrker evnen til at passe på sig selv

Når ens nærmeste bliver syg, bliver der vendt op og ned på livet. Pludselig sættes man i en rolle som pårørende til en alvorligt syg ægtefælle, mor eller far, og kan blive overbelastet af arbejde, ansvar og evige bekymringer.

Frivillige i Rudersdal vil derfor nu tilbyde kurser, der forebygger, at pårørende selv bukker under for presset med at passe en syg ægtefælle eller familiemedlem.

På tværs af diagnoser

"Vi er jo et sted, hvor de pårørende til de syge selv risikerer at blive syge, og det vil vi gerne gøre noget ved her i Rudersdal," siger formand for social- og sundhedsudvalget Birgitte Schjerning Povlsen (K) i en pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune.

"Derfor tilbyder vi sammen med Frivilligcenteret Rudersdal ’Lær at takle hverdagen som pårørende’-kurser, som vi ved, virker godt. Det handler om at styrke den enkeltes evne til at passe på sig selv og gøre ting, som skaber glæde hos dem selv – så de kan fortsætte med at passe på deres egen ægtefælle eller måske syge forældre," fortsætter Birgitte Schjerning Povlsen.

Målgruppen for kurserne er voksne med nær relation til mennesker med langvarige sygdomme eller funktionsnedsættelser. Kurserne går ikke på de specifikke sygdomme, men handler om at håndtere de problemer og udfordringer, der ofte er fælles for mennesker med langvarig sygdom, på tværs af diagnoser.

Det er frivilligcenteret i Rudersdal, der taget initiativ og sammen med kommunen søgt midler til kurserne. Hvis du er interesseret i at deltage på et kursus eller høre mere om det, kan du kontakte Frivilligcenter Rudersdal, som skal koordinere og afholde kurserne.

Efter kurset fårman tilbudt at deltage i et netværk.

jesl

Publiceret 19 March 2019 10:00