Forestillingen 'Drømme om Danmark' er netop afsluttet på Kulturcenter Mariehøj, hvor 125 unge har medvirket. Foto: Mads Emil Dalsgaard

Forestillingen 'Drømme om Danmark' er netop afsluttet på Kulturcenter Mariehøj, hvor 125 unge har medvirket. Foto: Mads Emil Dalsgaard

Dansende drømme om Danmark

Rudersdal Musikskole og Rudersdal BevægelsesAkademi har i samarbejde netop opført forestillingen 'Drømme om Danmark på Kulturcenter Mariehøj

Tirsdag og onsdag i denne uge var der fuldt hus og fuldt bookede billetter til forestillingen 'Drømme om Danmark' på Kulturcenter Mariehøj.

I Drømme om Danmark er vi er på lydsporet af Danmarkshistorien, og hver gang vi vender de gamle nodeblade og grammofonplader, dukker der gode historier op. Det handler om danskerne og deres drømme, forestillinger og anskuelser om Danmark i krig og fred – i land og by – i fantasien og virkeligheden, fremgår det af en pressemeddelelse.

Mere end 125 børn og unge fra Rudsersdal medvirkede i forestillingen. Musikken var udvalgt, arrangeret og tilrettelagt af musikskolens lærere, og for koreografien stod RuBAs leder og grundlægger, Anne Sofie Kvist.

"Det er super sjovt at danse med et helt orkester i ryggen," fortalte en begejstret Amalie på 12 år som dansede i Drømme om Danmark.

Unikt samarbejde

Samarbejdet mellem RuBA og Musikskolen begyndte allerede i 2013, hvor forestillingen '2013 nats eventyr' vakte stor begejstring for både deltagere og tilskuere.

RuBA er ofte med, når der afholdes arrangementer i kommunen. Sidste gang til kommunens flotte idrætsfest i januar.

Det unikke samarbejde mellem RuBA og Rudersdal Kommune har gennem tiden udviklet sig til en god synergi ved mange lejligheder, som er givende for begge parter.

Om det er til Vedbæk Havnedag, Sankt Hans Fest i Birkerød, Hop & Rock eller andre kulturarrangementer, så er danserne glade for at engagere sig og bidrage med flotte opvisninger.

adk

Publiceret 10 April 2019 20:30