Niels P Sønderskov kan du også møde i den nye mandegruppe. Pressefoto

Niels P Sønderskov kan du også møde i den nye mandegruppe. Pressefoto

Mand til mand: Kom igennem de svære ting i livet

Et nyt tilbud om mandegruppe fra Frivilligcenter Rudersdal skal give mænd en ny mulighed for at hjælpe hinanden

Vil du være med i en mandegruppe, hvor mænd hjælper mænd gennem livet? I mandegruppen hjælper mænd hinanden med at styrke deres egne ressourcer og komme gennem svære livssituationer.

Gruppen, der hedder 'Kom Videre Mand', er for voksne mænd, der gerne vil videre. Det kan være mænd, der måske er blevet skilt, har mistet jobbet eller er blevet syge eller stressede. Det kan også være mænd, der måske bare har brug for et nyt fællesskab, der er særligt udviklet af mænd og for mænd, skriver Frivilligcenter Rudersdal i en pressemeddelelse.

'Kom Videre Mand' er et fællesskabet af otte mænd, der mødes en gang om ugen i otte uger. Det er muligt at deltage anonymt i det fortrolige forum. Forløbet vil styrke mænds evne til at tackle svære livssituationer og blive bedre til at styre livet i den ønskede retning.

Frivillige gruppeledere

Forløbet foregår i en gruppe med frivillige mandlige gruppeledere. Gruppelederne har begge fået træning i koncept 'Kom Videre Mand', der er udviklet af Frivilligcentre og Selvhjælp i Danmark og gennemført med gode resultater overalt i landet. Steen Baarts er den ene af de to frivillige gruppeledere. Han fortæller:

"Jeg er selv kommet videre efter personlig krise, og mine erfaringer og min viden fra den proces vil jeg gerne bidrage med overfor andre mænd på deres vej tilbage og videre," siger han og fortsætter:

"Jeg håber, at mænd ved at deltage i gruppeforløbet vil blive klogere på sig selv og på de gode muligheder, der er ved at dele sine oplevelser med andre i lignende situationer. 'Kom Videre Mand' er ikke terapi, men et fællesskab for mænd på mænds præmisser."

Niels P Sønderskov er også klar til frivilligt at lede denne gruppe.

"Jeg tror, at selvhjælpsgrupper er en rigtig god vej frem for rigtigt mange mænd, som gerne vil videre. Jeg håber, at jeg kan være med til at guide gruppen, så mænd kan hjælpe hinanden videre i livet, siger han.

Første gruppe starter 19. august kl. 16.30. Læs mere om konceptet på www.komvideremand.dk.

Kapp

Publiceret 10 June 2019 11:30