Bodil Schmidt, Gammel Holtevej 111, åben kl. 13-16.45.

Bodil Schmidt, Gammel Holtevej 111, åben kl. 13-16.45.

Se syv flotte haver i Holte

Søndag 30. juni er der åben have i området omkring Holte

I år har en række haveejere med i alt syv havert rundt omkring i Holte/Rudersdal, fundet frem til en fælles dag, hvor de holder 'Åben have'.

Alle haver ligger inden for en radius af få kilometer, og et par af dem er endda genboer.

Haverne er vidt forskellige i både størrelse, beliggenhed og udformning, så der er ideer at hente for de fleste - plus mulighed for at få sig en god snak med både ejerne og de andre besøgende.

Se billeder fra haverne her:

Der er flere steder også salg af planter fra haven, så måske kan man være heldig til overkommelige priser at kunne købe sorter, som ellers ikke er nemme at få fat i.

Haverne har forskellige åbningstider, så der er mulighed for at besøge dem alle - eller nøjes med nogle få udvalgte.

Se mere om på Haveselskabets hjemmeside www.haveselskabet.dk.

Landskabsarkitektens

Terrasseret have på 1.000 kvm. med mange stauder og forskellige bladkarakterer. Hvert terrasseniveau har sit særpræg. Smuk havestue/drivhus og lysthus. Pragtfuld udsigt ud over – og sti til Søllerød sø.

Jane Schul, Øverødvej 36A, kl. 11-13.

Tegnet af C. Th. Sørensen

Den kendte landskabsarkitekt er haveejerens far, og han har skabt et stort elliptisk rum, som omslutter huset og danner en forsænket terrasse. Der er runde bede i græsset, et stort, gammelt æbletræ og ro.

Sonja Poll, Kastanjevej 16, kl. 11-14.

Stor naturhave i Vaserne

Kæmpestor, kuperet grund med rododendron, stauder, køkkenhave, drivhus, bevoksede græsarealer, eng, mose og udsigt over Vaserne. Dertil en stor, terrasse, fyldt med blomstrende krukker.

Lis og Torben Greenfort, Vasevej 35, kl. 11-16.

Havebogsforfatteren

Ultimo juni blomstrer de mange roser for fuldt drøn. Derudover højbede med stauder, græsser og klippede buksbom samt en lille køkkenhave med drivhus og bigård.

Nina Ewald og Georg Messmann, Skolevej 8, kl. 11-16.

Gammel have med nyt

Ægteparret bor i hendes barndomshjem, hvor haven er fornyet med kreative (genbrugs-)ideer. Køkkenhave i store højbede, hævet terrasse med udsigt over haven og en bro gennem rododendronbuskads.

Jette Lindskou og Helge Skovborg, Helgasvej 3, 2840 Holte, kl. 11-16.

Fantastiske hække

Ejeren er landskabsarkitekt og har skabt en unik have med bl.a. meterhøje, klippede hække, espalierede frugttræer, æble-pergola, drivhus af cedertræ, flere terrasser og en skøn blomsterafdeling.

Bodil Schmidt, Gammel Holtevej 111, kl. 13-16.45.

Skyggehave med fuchsia

1.200 kvm. skrånende grund med forskudte terrasser. Træer og buske giver stemningsfulde skyggevirkninger. Forskellige haverum bl.a. et med et flot springvand og en samling gamle fuchsia.

Henrik Andersen, Arnevangen 56, kl. 14-18.

jesl

Publiceret 23 June 2019 11:00