19-årig Birkerød-pige får prestigefyldt pris

19-årige Thea Schwartzkopff modtager det prestigefyldte ”Young Women in Public Affairs” legat

Navne 19-årige Thea Schwartzkopff fra Birkerød Gymnasium er dette års modtager af det prestigefyldte ”Young Women in Public Affairs” legat på 3.000 kroner fra Danmarks største og ældste Zonta klub, København I.

"Thea modtager dette legat for sin evne til at kombinere sine studier med et dybt engagement i sin skole og i samfundet omkring hende. Hun arbejder i Birkerød med projekter, der skal fremme unges mentale sundhed, og har lagt en stor indsats i at medvirke til planlægning af Dansk Røde Kors’ sommercamp for unge børn, 'Sej Sommer'. På Birkerød Gymnasium har Thea været Deputy Secretary General i deres store Model United Nations Conference, der engagerede 400 elever, og har været stærkt medvirkende til det store skolebal med 1.100 deltagere samt initieret tiltag vedrørende unges mentale helbred på institutionen," skriver Zonta i en pressemeddelelse.

Thea bor i Birkerød, men har tredobbelt statsborgerskab i både Danmark, USA og Canada. Hun har taget sin internationale studentereksamen med et ovenud flot resultat her i 2019, og planlægger nu et sabbatår med frivilligt arbejde, før hun går videre med studier enten i Danmark eller i udlandet.

Zonta

Zonta er et internationalt netværk af kvinder i selvstændige stillinger, der arbejder sammen med det overordnede mål at styrke kvinders juridiske, politiske, økonomiske, uddannelses-, sundheds- og arbejdsmæssige status. Zonta samarbejder blandt andet med FN om at udføre projekter til bedring af kvinders sundhed og uddannelse. Zonta er repræsenteret i 64 lande.

Publiceret 13 August 2019 08:00