15. august bliver et nyt aktivitetsområde åbnet ved Skodsborg Station. Pressefoto

15. august bliver et nyt aktivitetsområde åbnet ved Skodsborg Station. Pressefoto

Torsdag er der indvielse af ny skovlegeplads ved Skodsborg Station

15.august kl. 10.30 bliver en ny skovlegeplads, motionsbane og rekreativ plads ved Skodsborg Station indviet med aktiviteter for børn og motionister

Motion En unik skovlegeplads, en udforende motionsbane og en rekreativ plads er anlagt lige op ad Skodsborg Station, og nu skal det hele indvies. Torsdag 15. august bliver det nye område indviet af borgmester Jens Ive og de øvrige parter bag projektet, der er blevet til i et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Rudersdal Kommune, Kurhotel Skodsborg, Banedanmark og DSB.

Den rekreative stationsplads var tidligere en parkeringsplads. Efter pladsen er blevet lukket for biler og renoveret, vil der komme liv på stedet igen både på hverdage og i weekender. Her starter skovturen for skoleklasser, børnehaver, børnefamilier og vandreklubber. Her kan opvarmningen til løbeturen foregå, og hér kan kulturliv igen blomstre.

"På skovlegepladsen er der en kronhjorten, som er unik, fordi den er designet over historien om kongernes hektiske og imponerende parforcejagter i skoven. De største børn vil finde fysisk udfordring i et større klatreværk af jagthunde, heste, jægere, kong Chr. V og en segnet kronhjort og opleve formidling om de enevældige kongers parforcejagter. Den dag i dag præges skoven af sporene parforcejagterne med lange lige jagtveje, Eremitageslottet, de store hjorteflokke med mere. I 2015 blev sporene efter Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland udnævnt til Unesco verdensarv. De mindste børn inviteres til at lege i et univers, som kobler naturen med Skodsborg Stations historie. Her kan der bl.a. leges på et lille lokomotiv med mange vogne og man kan gemme sig i huler til "Stationsrotter" og "Skovmus" med mere, skriver partnerne bag det nye anlæg i en pressemeddelelse.

der bliver mulighed for at klatre ved Skodsborg Station. Pressefoto

der bliver mulighed for at klatre ved Skodsborg Station. Pressefoto

Motionsbanen har fået navnet Skodsborg Fitness Track, og her kan man prøve kræfter med 25 forhindringer, der er fysisk krævende og er målrettet unge og voksne motionister. Kurhotel Skodsborg har finansieret motionsbanen. /sig

Publiceret 14 August 2019 13:30