Rudersdal kammersolister

Rudersdal kammersolister

Verdenspremierer ved Rudersdal Sommerkoncerter

Rudersdal Kammersolister har verdenspremiere på helt nye værker

Musik 15. og 18. august spiller Rudersdal Sommerkoncerter eget ensemble, Rudersdal Kammersolister.

"Men tro ikke, at det bliver to ens koncerter. Kammersolisternes instrumenter kan kombineres på utallige måder og har et kæmpe repertoire fra mange århundreder.

15. august går de tre strygere solo i Birkerød Kirke og kombinerer barokmusik af Telemann og Bach med værker af de tre nutidige festivalkomponister. Spejlingen på tværs af tid giver en mere nuanceret oplevelse, end hvis der kun blev spillet musik fra samme periode," skriver Rudersdal Sommerkoncerter i en pressemeddelelse.

Med mere end 200 års mellemrum valgte Telemann og Firsova begge at kalde deres stykke for "Fantasia". Der er naturligvis store forskelle, men også ligheder - begge har en lidt improviserende og søgende karakter og udfordrer solisten med flerstemmige passager.

Verdenspremierer

Rudersdal Kammersolisters fire musikere er samlet i Gl. Holte Kirke 18. august, hvor man kan høre en kammerudgave af de berømte Polovetserdanse fra Borodins opera, Fyrst Igor. Det er russisk musik, når det er bedst: fuld af gode melodier og masser af energi.

Inden uropføres to klaverkvartetter komponeret til kammersolisterne og festivalen af Elena Firsova og Dmitri Smirnov. Til dagligt skriver de musik til de førende solister og orkestre i Europa og USA, og til efteråret spiller Rudersdal Kammersolister musikken i Sankt Petersborg. Men verdenspremieren er i Gl. Holte!

Musik med store følelser

Poseidon Kvartetten gæster Rudersdal Sommerkoncerter 20. august, hvor de giver koncert i Høsterkøb Kirke. De fire musikere spiller en romantisk sats komponeret af en ung og forelsket Anton Webern i 1905. Herefter følger Elena Firsovas kvartet "Farewell", som er skrevet året efter hendes mors død, og Nicklas Schmidts "Quasi una Fantazia", der er inspireret af et digt af H.C. Andersen.

Koncerten afsluttes med Beethovens intense strygekvartet op. 131 og transmitteres i DR P2.

Billetter sælges via Ticketmaster

Publiceret 14 August 2019 08:00