Rudersdal Kommune har sat en række initiativer i søen for at hjælpe den truede natur. Pressefoto

Rudersdal Kommune har sat en række initiativer i søen for at hjælpe den truede natur. Pressefoto Baptiste Roumanie - stock.adobe.com

Få tjek på biodiversitet og bæredygtighed på Hestkøbgård i Birkerød

Rudersdal Kommune inviterer til parkvandring på Hestkøbgård torsdag 29. august

Rudersdal Kommune inviterer til en hyggelig aften med parkvandring og nyeste viden om bæredygtige parker og lokal biodiversitet torsdag 29. august kl. 19 på Hestkøbgård i Birkerød.

I skyggen af klimaforandringer, forøgede mængder CO2 samt truede plante- og dyrearter har Rudersdal Kommune sat en række initiativer i søen, som i det små peger i den rigtige retning.

Dem kan man høre mere om, når man mødes ved flagstangen på p-pladsen.

Gang i kredsløbet

Her vil driftsleder Jens Galby, Rudersdal Kommune, føre an på en tur gennem parken, hvor han fortæller om bæredygtig parkdrift, opbevaring af CO2, levemuligheder for flora og fauna, insekthoteller og meget andet.

I forhold til drift af kommunens parker prøver Rudersdal Kommune at finde løsninger, for eksempel så grene, kviste, blade og ukrudt kan indgå i parkens kredsløb og blive til muld i stedet for at skulle samles og køres væk til genbrugsstationen.

Målet er - ved siden af bæredygtigheden - at skabe et mere varieret liv i parken, der samtidig tilbyder de besøgende nogle anderledes oplevelser.

jesl

Publiceret 27 August 2019 08:00