Swingende jyder klar til at indtage Søllerød Jazklub.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

River Jazz & Blues Band i Søllerød Jazzklub

Fredag d. 6 september skyder Søllerød Jazzklub efterårsprogrammet igang med en gang festlig livejazz

Søllerød Jazzklubs første koncert i efteråret finder sted i i cafeen i Kulturcenter Mariehøj, hvor der inden musikken bliver serveret mad og drikke. Aftenens musik kommer helt fra det vestlige Danmark, når “River Jazz & Blues Band” igen gæster klubben med originale og swingende toner fra flere jazzgenrer.

Bandet kom til verden i 1971 med musikere bosiddende i Holstebro og Lemvig under navnet: ”Moxy Jug Strugglers”, men blev senere navngivet efter Storåen, som løber gennem Holstebro, og hedder i daglig tale bare ”Riverband”.

”River Jazz & Blues Band” havde gode betingelser for både at blive inspireret, og spille for et stort publikum, men også at optræde på de tætpakkede intime scener.

I dag er bandets musikere hentet fra hele Jylland, og der lægges vægt på, at det er den originale sammenspillede besætning som møder op.

Repertoiret var i begyndelsen traditionelle jazznumre, med vægt på bluesnumre, men bandet har gennem årene udviklet en særlig spillestil og bl.a. krydret det klassiske jazzrepertoire med andre genrer som f.eks. latin og jump & jive numre.

”Riverband” er kendetegnet ved tæt sammenspil i gruppen. Sammenspillet fremhæver, sammen med de skarpe grooves i rytmen og de elegante blæserarrangementer numrenes særlige karakter.

Udover sammenspillet og arrangementerne præger sangen – leveret af Allan og Torben - bandets udtryk og Torben Lassens mundharpe er med til at understrege ”Riverbands” særlige sound af blues.

Inspirationen kommer flere steder fra. Musikernes alsidige musikinteresse og det kreative samarbejde i øvelokalet spiller en vigtig rolle, men også gæstesolisterne er med til at give musikken nyt liv.

”River Jazz & Blues Band” har turneret i hele Danmark i over 40 år, og det er også blevet til rigtig mange udenlands turnerer i Sverige, Norge, Tyskland, England. I 2001 spillede bandet på ”Polarjazz festival” på Svalbard og i 2015 deltog det i ”French Quarter Festival” i New Orleans.

I efteråret begynder musikken allerede kl. 20.00, og derfor bliver middagen serveret allerede kl. 18.30.

Aftenens menu står på først på en forret af røget laks med rygeost, sprød fennikel, rygeostcreme og sprødt rugbrød. Dernæst følger en hovedret af braiserede svinekæber med rodfrugter og knust kartoffel med urter.

De to retter koster 150,- og drikkevarer købes seperat.

Begge dele kan bestilles via hjemmesiden www.sollerodjazzklub.dk, mens adgang til musikken alene også kan foregå på aftenen i døren.

Publiceret 05 September 2019 11:45