Før hed det kulturslangen. Nu hedder foreningen Rudersdalkunstnerne.

Før hed det kulturslangen. Nu hedder foreningen Rudersdalkunstnerne.

Rudersdalkunstnerne åbner værkstederne

Sidste weekend i september inviterer lokale kunstnere traditionen tro indenfor i deres værksteder. Foreningen har skiftet navn og hedder nu Rudersdalkunstnerne

Af
Pernille Borenhoff

Kunstnerne bag kulturslangen har ændret navn og hedder nu Rudersdalkunstnerne.

"I de sidste mange år har vores forening af keramikere, billedkunstnere, glaskunstnere og fotografer holdt åbne værksteder hvert år den sidste weekend i september. Det er en god tradition, og den fortsætter heldigvis, selv om vi nu har byttet det gamle navn ud med et mere tidssvarende og dækkende," siger formanden, Ulla Bjervig.

Historisk set forholder det sig sådan, at de kunstnere, der boede langs Kulturslangestien i den gamle Søllerød Kommune, sluttede sig sammen om at åbne deres værksteder og kaldte derfor deres forening Kunstnerne bag kulturslangen.

"Så kom kommunesammenlægningen for snart mange år siden, og foreningen blev meget naturligt udvidet med medlemmer ikke blot fra Birkerød, men også fra Vedbæk og Nærum. Således blev det gamle navn efterhånden misvisende, og derfor har vi nu vedtaget at kalde os Rudersdalkunstnerne," siger hun.

I år slår kunstnerne dørene op den 28. og 29. september fra kl. 11-16 og alle er velkomne til at kigge ind.

Folder med navne og adresser ligger på biblioteket og i enkelte forretninger. Se også https://rudersdalkunstnerne.dk/

Publiceret 28 September 2019 08:00