Færgemanden

Færgemanden

Et værksted i byen

Til 27. oktober udstiller kunstnerne Jane Nielsen-Hansen og Lisbeth Groth-Jensen i Birkerød Kunstforening

Siden Jane Nielsen-Hansen og Lisbeth Groth-Jensen i 80’erne blev færdige på Det Kgl. Kunstakadem, har de haft et fælles værksted, og de har derfor kaldt deres udstilling ”Et værksted i byen”. På værkstedet inspirerer de hinanden, når de arbejder med deres kunst – lige fra skitseniveau til de færdige produkter. Begge kunstnerne er inspireret af naturen, som de færdes i dagligt.

Jane Nielsen-Hansen udstiller værker udført med temperateknik – en farveteknik der går tilbage til 1400-tallet, og som, efter en kompliceret fremstillingsprocedure, kan anvendes til både akvareller og oliemalerier. I sine værker arbejder Jane Nielsen-Hansen med runde, abstrakte former i stærkt koloristiske og kontrasterende farver.

Lisbeth Groth-Jensen udstiller grafik og maleri. De grafiske værker er farvetryk, trykt med selvfremstillede farver, inspireret af ture i skov og mose. I naturen befinder sig figurer, der spejler sig i vandet, ofte inspireret af antikkens billedverden.

Begge kunstnere har udstillet på Charlottenborg og Kunstnernes Efterårsudstilling, og de har udstillet sammen mange steder i Danmark.

Udstillingen kan ses i Birkerød Gl. Præstegård til 27. oktober. /peb

Publiceret 09 October 2019 10:30