Kreaturer på Maglemosestien.

Kreaturer på Maglemosestien.

På tur i Maglemosen

27. oktober kl. 11-14 kan du komme med på en guidet gåtur på en ny lokalhistorisk rute. Turen slutter med varm suppe på Vedbæk Station

Rudersdal Kommune indvier Maglemosturen med en guidet gåtur med afgang fra parkeringspladsen ved Vedbæk Skole 27. oktober kl. 11. Turen tager med stop og historiske fortællinger ca. to timer. Guider på turen vil være Anne Birgitte Gurlev, leder af Vedbækfundene, Axel Bredsdorff fra Historisk-topografisk Selskab for Søllerødegnen og Marianne Willumsen fra Maglemosens Naturpleje.

Turen byder på historien om udviklingen af Maglemosen fra dengang, den var stenalderfjord og hjemsted for jægerstenalderfolket, til området tørrede ind og blev til Maglemosen, som vi kender den i dag. Efterfølgende inviteres alle, der har været med, på suppe, brød og vand på Vedbæk Station.

En del af KulturSlangen

Maglemoseturen er den femte i rækken af mindre rundture, som Rudersdal Kommune etablerer i forbindelse med den eksisterende kulturhistoriske rute KulturSlangen, som er en del af RudersdalRutens Univers. Hensigten med at etablere mindre rundture på den 14,5 km lange rute er, at KulturSlangen dermed let kan tages i mindre bidder - både for gående, og hvis man er på cykel. Alle ruterne navngives efter placering og historie.

Maglemoseturen er et samarbejde mellem Maglemosens Naturpleje, Historisk-topografisk Selskab for Søllerødegnen, Henriksholms Grundejerforening, Vedbæk Grundejer- og Beboerforening og Rudersdal Kommune, Kultur.

Alt foregår udendørs, så husk varmt tøj og fornuftigt fodtøj. Man skal være godt gående.

Fri entré og tilmelding er ikke nødvendig. Se også www.oplevrudersdal.dk/maglemoseturen.

Publiceret 25 October 2019 08:00