Lars Ulrik Mortensen står i spidsen for Concerto Copenhagen tirsdag 19. november. Pressefoto

Lars Ulrik Mortensen står i spidsen for Concerto Copenhagen tirsdag 19. november. Pressefoto

Verdenskendt cembalist og Concerto Copenhagen opfører Bach

Det berømte Concerto Copenhagen kammerorkester under ledelse af den verdenskendte cembalist og dirigent Lars Ulrik Mortensen opfører to kantater af Johan Sebastian Bach i Mantziusgården.

Kammerkoncert Birkerød Kammermusikforening er nu kommet til sin fjerde koncert i rækken af sæsonens i alt otte koncerter, tirsdag aften 19 november 2019.

Denne gang bliver der tale om et usædvanligt program med det berømte Concerto Copenhagen kammerorkester under ledelse af den verdenskendte cembalist og dirigent Lars Ulrik Mortensen som med sine otte musikere og tre sangsolister, skal opføre to Kantater, Orkestersuite nr 1 i C-dur og Sinfonia til kantate, BWV 209 af J. S. Bach.

I sine såkaldte dialogus-kantater nærmede Johan Sebastian Bach sig et for ham usædvanligt formsprog – kammeroperaen. Kantaternes dialog mellem Jesus og sjælen er en direkte samtale mellem hovedpersonerne uden en fortæller – et koncept som minder om samtidens operakomposition. Ligesom i de "rigtige" operaer byder Bachs dialogus-kantater på skiftende stemningsleje svingende fra dybeste vemod til himmelsk lykke. Publikum skal denne tirsdag aften høre Kantate BWV 57, "Selig is der Mann."

Den fornøjelige Kaffekantate, BWV 211, "Schweigt stille, plaudert nicht" repræsenterer Bachs eksperimenteren med "opera buffa," en genre man normalt ikke forbinder med Bach. Concerto Copenhagens musikere er alle elitemusikere med mange års fordybelse og specialisering indenfor den tidlige musik og med en særlig tæft for at overvinde alle de udfordringer, de støder på. De spiller alle i mange andre sammenhænge og ensembler i Danmark, Skandinavien og det øvrige Europa.

Dirigenten og cembalisten Lars Ulrik Mortensen har specialiseret sig på den tidlige musik. Han var professor i München i 1996-99 og har siden 2000 været kunstnerisk leder af Concerto Copenhagen. I 2007 modtog han Léonie Sonnings Musikpris.

Koncerten finder som sædvanligt sted i Mantziusgården i Birkerød 19 november kl 19.30 og der serveres en gratis forfriskning med vin eller vand i pausen.

Man kan i øvrigt orientere sig nærmere om foreningens samlede sæsonprogram på foreningens hjemmeside www.birkam.dk

Publiceret 14 November 2019 08:00