Vinterbaderne i Yachtklubben Furesøens vinterbadeafdeling nyder det kolde gys.

Vinterbaderne i Yachtklubben Furesøens vinterbadeafdeling nyder det kolde gys.

Furesøens vinterbadere byder på prøvedyp

Prøv torsdag 21. november, hvordan det er at vinterbade

arrangement Når sejlerne har sat bådene på land, hvad er så mere naturligt end at vinterbade? Det er logikken bag Yachtklubben Furesøens vinterbadeafdeling, som blev etableret i oktober 2017, og som nu har startet tredje sæson for afdelingens 40 medlemmer.

Vinterbadeafdelingen er åben for nye medlemmer, og vinterbaderne inviterer derfor inden for torsdag den 21. november kl. 19.00. Her vil de underholde med forskellige aspekter af vinterbadning og undervejs byde på prøve-dyp fra klubbens badebro. Tilbuddet gælder alle over 18 år.

Godt for sundheden

Den gode historie om vinterbadning er ifølge Yachtklubben Furesøens formand, at man får styrket immunforsvar, forbedret blodcirkulation og reduceret stress. Frem for alt udløses der endorfiner, som giver varme, velvære og mere energi. Samtidig får du en tættere føling med naturen som vinterbader.

Her midt i november er vandet endelig så koldt, at det for alvor føles som en fornøjelse at dyrke det kolde gys. Der er vinterbader-aktivitet hver mandag fra kl. 20, tirsdag morgen fra kl. 6, torsdag fra kl. 19 og lørdag og søndag fra kl. 8. På disse tider er der mulighed for et eller flere dyp fra broen ved klubhuset med ture i saunaen undervejs.

Ud over de faste tider i løbet af ugen, hvor der er mulighed for at benytte saunaen, kan vinterbademedlemmerne bade på andre tider morgen og aften, som ikke kolliderer med sejladstræningen. Vinterbaderne kan anvende omklædningsfaciliteterne i klubhuset, som er åbent i forbindelse med de aftalte faste tider. Derudover kan man som medlem få nøgle til klubhuset mod et depositum, sådan at man kan vinterbade på andre tider. Sikkerheden er vigtig, og det store fokus på de faste aftalte tider underbygger et fast princip om, at man ikke bader alene. Det koster 758 kr. om året at være vinterbader i klubben.

Der er plads til flere vinterbadere i Yachtklubben Furesøen, og Gert Eriksen som er formand i Yachtklubben Furesøen og en af initiativtagerne til vinterbade-aktiviteten, opfordrer til, at man tager håndklædet, badekåben og klip-klapperne under armen og kommer omkring klubben og prøver et dyp.

CB

Publiceret 18 November 2019 11:45