Musikerne i kvintetten er Michael Frank Møller og Karl Husum på trompeter, Lasse Mauritzen spiller horn, Lars Hastrup, trombone, og Thomas Røisland (Norge) spiller tuba. Pressefoto

Musikerne i kvintetten er Michael Frank Møller og Karl Husum på trompeter, Lasse Mauritzen spiller horn, Lars Hastrup, trombone, og Thomas Røisland (Norge) spiller tuba. Pressefoto

Messingblæsere rundt i musikhistorien

Birkerød Kammermusikforening afholder sæsonens sidste koncert mandag. Det bliver en tur rundt i musikhistoriens genrer.

Koncert Birkerød Kammermusikforening er kommet til sin femte og sidste koncert dette år i rækken af sæsonens i alt otte koncerter.

Efter et udelukkende klassisk Bach-program med Concerto Copenhagen i en fyldt koncertsal 19. november bliver der tale om et stilskift til en ren messingblæserkvintet Scandinavian Brass Quintet, bestående af soloblæsere fra blandt andre DRs Symfoniorkester.

Programmet omfatter mange meget afvekslende værker fra stort set hele musikhistoriens genrer, idet der indledes med en fanfare af Leonard Bernstein.

Publikum skal derudover blandt andet høre J. S. Bach’s Contrapunctus 1 fra hans sene mesterværk Die Kunst der Fuge, og det afløses af Three Pieces af den måske mindre kendte komponist Ludwig Maurer

Den tidlige musik er repræsenteret ved engelske renæssance- og barokkomponist Giles Farnaby født 1560, mere end 100 år før J. S. Bach.

Første afdeling slutter med et koralforspil af den store romantiske komponist Johannes Brahms.

Efter pausen vender Bach tilbage med en af hans kendteste kantater, Wachet auf, ruft uns die Stimme, hvorefter Carl Nielsen præsenteres med 5 præludier arrangeret af Knud Graugaard.

Med Stravinskij og hans tango, og med Kurt Weill, er vi i det 20. århundrede. Youkali af Kurt Weill er en vemodig sang om lykkeøen, som desværre viser sig ikke at findes. Nyere tid repræsenteres ved komponisten Mogens Andresen som også er basunist; han spillede i øvrigt basbasun i Det kgl. Kapel i en årrække.

Koncerten finder som sædvanligt sted i Mantziusgården i Birkerød 2. december klokken 19.30, og der serveres en gratis forfriskning med vin eller vand i pausen. Se mere på www.birkam.dk.

Publiceret 01 December 2019 08:00