Debat: Ulovlige reklamer

Birgitte Berg-Munch, Pilegårdsparken 91, 3460 Birkerød

Jeg ved det! Der er langt større problemer i verden, klima, forurening og krige. Men somme tider er det de små ting i hverdagen, som lige fanger ens opmærksomhed for en stund.

På min daglige hundeluftetur kunne jeg således notere mig, at der igen var opsat reklamer i et utal af lygtepæle. Reklamerne er professionelt udført, printet på plast og ophængt med kabelbindere. Firmaet reklamerer for træfældning. Denne praksis har stået på i årevis fra samme firma, nu er der endda kommet flere firmaer til også med reklamer i lygtepælene.

Jeg holder meget af at færdes i et reklamefrit rum, og Rudersdal Kommune synes også, vi skal bo pænt og rent.

En ting er at nogle hundeejere pakker deres hunds efterladenskaber ind i en pose for derefter at smide lorteposen på gader og stræder, noget andet er, at det tillades at plastre byen til med ulovlige reklamer på offentlig vej.

Forskellen er at vi med sidstnævnte synder hurtigt og enkelt kan indfange ham. Der er efterladt både navn og telefonnummer i modsætning til lorteposerne!

Så kære Rudersdal Kommune det er bare at gribe røret og ringe. Jeg har for år tilbage opfordret jer til det samme, men I havde ikke ressourcer, det har I sikkert stadig ikke, men prøv alligevel at ringe til firmaet. Det gjorde jeg. Jeg gav ham 2 uger til at fjerne reklamerne, ellers ville jeg politianmelde ham. De kom ned inden for en uge, og jeg har ikke set dem siden i mit kvarter.

I dag har jeg så indsamlet over 20 ophængte reklamer sammen med en masse andet affald i Kajerødkvarteret. På kommunens hjemmeside står "giv os et praj". Det være hermed gjort!

Publiceret 16 March 2019 10:00