Mette Abildgaard

Mette Abildgaard

Debat: Alt for høje boligskatter i Nordsjælland

Mette Abildgaard, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti

Vores hjem skal ikke være et lukrativt skatteobjekt for staten. For man skal ikke beskattes af noget, man ikke tjener penge på. Og det gør man altså ikke på mursten, før man sælger sit hus.

Når jeg kommer rundt i valgkampen, kan jeg høre, hvordan boligskatterne gør livet usikkert for rigtig mange boligejere i Nordsjælland.

Vi konservative har kæmpet en hård kamp for boligejerne i Danmark.

Da der i denne valgperiode blev indgået en bred boligaftale, sagde politisk kommentator Noa Redington direkte: ”De danske boligejere skal være glade for, at de konservative sad med rundt om bordet.”

Vores kamp for boligejerne er i den grad kommet Nordsjælland til gavn. Skatteministeriet har opgjort effekten af boligaftalen. Her skønnes det, at den største skattebesparelse findes her i Rudersdal med en gennemsnitlig skattebesparelse ved en fastfrysning på 21.800 kroner for årene 2016 til 2020.

Vi konservative arbejder målrettet på at lette boligskatterne endnu mere, for de er fortsat urimeligt høje og risikerer at sende husejere på gaden, når de eksempelvis trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, og folkepensionen ikke vokser i takt med boligskatterne.På sigt er vores mål at afskaffe boligskatterne helt, så man først betaler skat, hvis der realiseres en gevinst i forbindelse med salg.

For der skal være tryghed om boligejerne, så vi har råd til at blive boende i de hjem, vi både har købt og betalt – uanset politikernes luner.

Publiceret 03 June 2019 16:00